Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei: Companiile din energie au cheltuit în ultimii ani 100 de milioane de euro pe studii de fezabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societăţile de stat din domeniul energiei au cheltuit în ultimii ani 100 de milioane de euro pe studii de fezabilitate, din care o mare parte nu mai pot fi folosite, a declarat, la Cernavodă, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

Nicolescu a criticat cheltuielile inutile ale companiilor de stat şi a făcut apel la acestea să realizeze investiţii „în condiţii de eficienţă şi rentabilitate“. Oficialul nu a oferit mai multe detalii.

Departamentul pentru Energie a arătat ieri, într-un comunicat, că statul, prin societatea Hidroelecrica, a cheltuit 15,6 milioane de lei pe studiile de fezabilitate pentru realizarea hidrocentralei pe pompaj de la Tarniţa, dar acestea nu au concluzii.

Nicolescu a cerut societţăii Hidro Tarniţa SA să finalizeze studiile. Proiectul de la Tarniţa costă 1,2 miliarde de euro şi constă în realizarea unei centrale în pompaj. Mai exact, noaptea se urcă apa într-un baraj utilizând energia ieftină a reactoarelor, în timp ce ziua se produce energie în mod tradiţional.

Centrala ar trebui să aibă o capacitate de 1.000 MW. Realizarea sa este necesară în contextul în care se vor realiza reactoarele 3 şi 4 de la Cernavoda, proiect de 6,5 miliarde de euro.


Mai puteţi citi: 

[<a href="//storify.com/adinavlad/centrala-tarni-a" target="_blank">View the story "Centrala Tarniţa " on Storify</a>]

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite