Răzvan Nicolescu: Două companii energetice româneşti negociază preluarea unor active în Republica Moldova. Care ar putea fi acestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldelectrica ar putea fi achiziţionată de către o companie românească de stat din domeniul energiei
Moldelectrica ar putea fi achiziţionată de către o companie românească de stat din domeniul energiei

Două companii energetice româneşti negociază în prezent preluarea unor active în afara ţării, a declarat, miercuri, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, în cadrul unui forum de profil.

Oficialul a refuzat să numească cele două companii, dar a spus că ambele companii sunt listate. Nicolescu a precizat că, până acum trei luni, acest lucru nu era posibil din cauza legislaţiei, care a fost modificată între timp.

În vară, Nicolescu a afirmat că o companie de stat din România va face până la finele anului o achiziţie în străinătate. În acest moment, Romgaz are deja activităţi de explorare în Polonia şi Slovacia. Concomitent, România încearcă să îşi crească exporturile de energie electrică în Republica Moldova prin realizarea de noi interconexiuni, astfel că o altă potenţială ţintă de achiziţie ar putea fi compania de stat Moldelectrica, astfel că potenţialii „pretendenţi“ ar putea fi Electrica şi Transelectrica.

De altfel, premierul Victor Ponta declara în iunie trecute că România vrea independenţa energetică la comun cu Republica Moldova. „Guvernul va lua toate deciziile necesare pentru că România să fie independenţa energetic. Când vorbesc despre independenţa noastră naţională, includ, de asemenea, şi importantul nostru vecin care este Republica Moldova, care acum este aproape dependenţă de importurile energetice din Rusia. Scopul nostru este să asigurăm necesarul de energie pentru consumul intern al ambelor ţări“, a spus Ponta la o conferinţă pe tema securităţii în regiunea Marii Negre.

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite