Rabla pentru electrocasnice, ultima etapă: Aproape 50.500 de vouchere, aprobate. Ce se întâmplă cu sumele alocate tichetelor neutilizate

0
0
Magazin de electrocasnice, FOTO: Shutterstock
Magazin de electrocasnice, FOTO: Shutterstock

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat 50.480 de vouchere în etapa a III-a a Programului Rabla pentru electrocasnice, din care 25.960 vouchere pentru aspiratoare, 14.519 vouchere pentru aparate de aer condiţionat şi 10.001 vouchere pentru uscătoare de rufe.

Voucherele au termen de valabilitate de 15 zile de la data publicării listei şi se pot folosi fie în magazinele fizice, prezentate pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele online, prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului.

Potrivit AFM, beneficiarul are obligaţia de a încărca CI/BI şi declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de AFM, în aplicaţia informatică, până la momentul utilizării voucherului. 

După parcurgerea tuturor etapelor de selecţie a voucherelor, sumele aferente voucherelor generate şi neutilizate redevin disponibile. Ulterior, se poate relua întreaga procedură de selecţie pe etape, inclusiv etapa de înscriere în program/creare de cont.

Bugetul ultimei etape a programului Rabla pentru Electrocasnice, în valoare de 15 milioane de lei, a fost epuizat, vieneri, 18 iunie,  într-o oră şi jumătate de la lansare.

„În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat.”, a anunţat AFM pe Facebook.

Potrivit sursei citate, valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++ şi de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an. 

Pentru a putea folosi voucherul, cei interesaţi trebuie să dea la schimb un produs similar. Ca excepţie, pentru pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program.

 Lista solicitanţilor aprobaţi în această etapă poate fi consultată aici.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite