Quiet quitting: tinerii digitali nu mai merg la job ci la scârbici. Explicațiile unui expert în resurse umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce este Quiet quitting sau demisia silențioasă? Expertul în resurse umane afirmă că tinerii digitali nu mai merg la job, ci la „scârbici”.

Leonard Rizoiu, expert în resurse umane vorbește la Adevărul Live despre Quiet quitting
Leonard Rizoiu, expert resurse umane despre Quiet quitting Sursa foto Adevarul

Quiet quitting este cartoful fierbinte pentru angajatori și organizații.

Demisia silențioasă se propagă cu o viteză uimitoare și are efecte majore asupra productivității. Leonard Rizoiu, expert în resurse umane, invitat în ediția Adevărul Live realizată și moderată de Antoaneta Banu arată ce este de fapt quiet quitting sau demisia silențioasă.

Totul despre cel mai nou curent de la locul de munca: ce este quiet quitting?

Pandemia a schimbat paradigma în zona capitalului uman. Salariații își dau demisia pentru că acum, în noua normalitate se pune accentul pe un echilibru între viața profesională și cea personală.

Quiet quitting sau demisia silențioasă este de fapt un manifest puternic  prin care generația digitală își cere în mod activ dreptul la respectarea fișei postului de angajator.

“Quiet quitting este un subiecte fierbinte de pe agenda angajatorilor, indiferent de domeniul de activitate sau industrie. Este un manifest activ al generației digitale împotriva nerespectării de către angajator a fișei postului. Este un protest pentru lipsa perspectivelor de dezvoltare profesională, a carierei. Salariații foarte tineri nu mai au azi, o viziune a viitorului lor. Și ei, pe bună dreptate se întreabă ce urmează în viața mea. Demisia silențioasă este mult mai periculoasă decât marea demisioneală, fenomen care a avut loc chiar din timpul pandemiei și care a pornit din SUA și s-a propagat în toată lumea. Și la noi companiile au avut de traversat o perioadă foarte grea prin aceste plecări masive. Prin quiet quitting omul nu pleacă de la locul de muncă, nu se duce cu hârtia scrisă la manager. El rămâne angajatul acelei organizații, dar se retrage cumva, nu mai este proactiv, nu mai este implicat, nu mai livrează așa cum făcea până la debutul pandemiei” declară Leonard Rizoiu în Adevărul Live.

Quiet quitting arată că oamenii au obosit după doi ani grei de pandemie

Quiet quitting sau demisia silențioasă a apărut pe rețelele de socializare sub sloganul “munca nu este viața mea”. Protestul  de pe Tik Tok  este însoțit de hashtaguri și clipuri video prin care tinerii arată cum au decis  să aplice quiet quitting acolo unde muncesc.

Dar quiet quitting sau demisia silențioasă este un efect al ultimilor doi ani prin care am trecut. Leonard Rizoiu spune în Adevărul Live că după cei doi ani foarte grei, oamenii sunt obosiți.

“Salariații au revenit dar foarte obosiți. Iar la întoarcere, companiile au pus și mai multă presiune pentru că au fost obligate să recupereze pierderile. Angajații nu mai sunt dispuși să petreacă ore nesfârșite la muncă, să accepte unii manageri care dau dovadă de lipsă de empatie la nevoile, așteptările și dorințele salariaților. Cel mai important capital al unui business înseamnă oamenii. Ori tocmai aici apare marea provocare pentru organizații. Aud tineri care spun că nu se mai duc la job. Se duc la scârbici, ceea ce arată că ei nu se mai regăsesc în echipa respectivă, în cultura organizațională de acolo“ declară expertul în resurse umane, Leonard Rizoiu, pentru Adevărul Live.

În noul context economic foarte greu, salariații părăsesc un loc de muncă pentru unul unde salariul este mai bun. Dar nu este motivul principal. Oamenii se uită cu atenție la perspectivele de creștere pe care locul de muncă îl oferă, la valorile reale pe care organizația le are și dacă ele se armonizează cu cele ale sale, ale angajatului.

Urmărește integral ediția Adevărul Live și află și mai mult despre ce este  quiet quitting și de ce tinerii digitali nu mai merg la job ci la scârbici din explicațiile  expert în resurse umane, Leonard Rizoiu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite