PwC: Impozitul pe avere nu se justică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Introducerea impozitului anual de 0,5% asupra valorii nete a averii persoanelor fizice care depăşeşte pragul de 500.000 euro nu se justifică, având în vedere că nivelul costurile de administrare ale acestuia şi ale procesului de urmărire şi încasare vor depăşi beneficiile, a declarat Mihaela Mitroi partener la PricewaterhouseCoopers (PwC).

Mitroi a menţionat că mai multe taxe din Europa care au practicat o astfel de formă de impozitare au renunţat la ea din cauza costurilor ridicate pe care le implică. Ea a dat exemplul Germaniei unde această taxă a fost declarată neconstituţională, fiind considerată o formă de expropiere.

Ca alternativă, Mitroi a spus că există posibilitatea să fie introdusă în România taxa pe moştenire, precum şi o anumită taxă pe donaţii, pentru a combate această formă de evitare a impozitării.

Impozitarea averilor mari a fost un subiect dezbătut în ultima perioadă în presă, după ce deputatul PSD Mugurel Surupăceanu a depus o propunere legislativă pentru instituirea din acest an a unui impozit anual de 0,5% asupra valorii nete a averii persoanelor fizice care depăşeşte pragul de 500.000 euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite