Proiectul „Pactul pentru Muncă“: au fost demarate consultări cu partidele politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întâlniri în cadrul proiectului Arhivă Adevărul
Întâlniri în cadrul proiectului Arhivă Adevărul

Proiectul PACTUL PENTRU MUNCĂ este tot mai aproape de concretizare. După o serie de dezbateri care au avut loc în ultimii doi ani în cele mai mari centre economice şi universitare din ţară, în următoarea perioadă vor avea loc întâlniri cu reprezentanţii tuturor partidelor politice pentru a discuta pe larg măsurile propuse de mediul de afaceri, cel academic, patronate şi sindicate.

Boardul PPM, format din reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG), Confederaţia Patronală Concordia, Confederaţia Patronală din Industria Română (CONPIROM), Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), Asociaţia Naţională a Antreprenorilor (ANAA), Eurolines Romania Group, Academia de Studii Economice, Universitatea Bucureşti şi SCA Magda Volonciu şi Asociaţii, a solicitat întrevederi cu toate partidele politice în vederea unor discuţii, pentru agrearea măsurilor propuse în cadrul proiectului PACTUL PENTRU MUNCĂ şi crearea unui consens politic, pe plan naţional, astfel încât aceste măsuri să fie susţinute, implementate şi adoptate la nivel guvernamental.

În cadrul dezbaterilor, au fost identificate soluţii şi strategii care, pe termen scurt şi mediu, pot contribui la echilibrarea pieţei forţei de muncă în România şi la crearea unui cadru legislativ care să asigure o evoluţie coerentă a pieţei muncii. 

PACTUL PENTRU MUNCĂ şi dezbaterile susţinute, deşi au pornit într-un context distinct, îi reunesc pe cei care s-au angajat în acest demers şi şi-au propus să identifice soluţii pentru deficitul structural, să le agreeze cu partenerii sociali şi împreună să pună bazele unor măsuri sau reforme care au potenţialul de a aşeza piaţa muncii din România pe un fundament sustenabil. Criza sanitară ne pune în faţa unui set excepţional de provocări care trebuie adresate pe termen scurt, dar în aceeaşi măsură, considerăm că trebuie să fim preocupaţi de tendinţele pe termen mediu şi lung.

PACTUL PENTRU MUNCĂ reprezintă o iniţiativă demarată în anul 2019 de către Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) împreună cu Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG). Din anul 2020 s-au alăturat, în calitate de parteneri strategici, Confederaţia Patronală CONCORDIA şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Ulterior, pe parcursul proiectului s-au alăturat Confederaţia Patronală din Industria Română (CONPIROM), Asociaţia Naţională a Antreprenorilor (ANAA), Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), Eurolines Romania Group, Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE), Universitatea Bucureşti şi SCA Magda Volonciu şi Asociaţii.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite