Programul „Fabrici de reciclare”: Când va putea fi lansată sesiunea de finanțare

0
Publicat:

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat, luni, că va modifica ghidul de finanțare al Programului „Fabrici de reciclare”, finanțat din PNRR.

Programul „Fabrici de reciclare”, amânat din nou, Foto: Shutterstock
Programul „Fabrici de reciclare”, amânat din nou, Foto: Shutterstock

Potrivit sursei citate, ulterior postării proiectului de ghid pentru consultare publică pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, procedură în cadrul căreia se vor putea transmite propuneri și observații de către persoanele interesate și aprobării variantei finale prin ordin de ministru, va putea fi lansată sesiunea de finanțare în cadrul programului.

Programul este destinat finanțării instalațiilor noi de reciclare a deșeurilor colectate separat pentru reducerea impactului acestora asupra mediului și sănătății populației, reducerea consumului de resurse în scopul promovării dezvoltării economice sustenabile în toate regiunile și atingerii țintelor de reciclare în acord cu Strategia Națională privind economia circulară și Planul National de gestionare a deșeurilor/planurilor județene de gestionare a deșeurilor și a planului de gestionare a deșeurilor pentru municipiul București.

Toate informațiile relevante, atât în ceea ce privește modificarea ghidului de finanțare și consultarea factorilor interesați, cât și calendarul de desfășurare a programului, vor fi aduse la cunoștință publicului, atât pe site-urile Administrației Fondului pentru Mediu și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, cât și prin intermediul mass-media.”, precizează AFM.

La sfârșitul lunii octombrie, AFM anunța amânarea lansării Programului „Fabrici de reciclare” finanțat din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Administrația preciza atunci că programul se va desfășura în perioada 06 decembrie 2022, ora 12:00 – 15 martie 2023, ora 12:00, în limita bugetului maxim eligibil prealocat pentru prima rundă de atragere de fonduri.

Totodată, reprezentanții AFM arătau că solicitanții care puteau depune cereri de finanțare erau operatorii economici autorizați să desfășoare cel puțin una dintre activitățile corespunzătoare următoarelor coduri CAEN:

- 3821 – tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase;

- 3822 – tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase;

- 3832 – recuperarea materialelor reciclabile sortate;

- 3831 -demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;

- 3811 – colectarea deșeurilor nepericuloase;

- 3812 – colectarea deșeurilor periculoase.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite