AFM amână lansarea programului „Fabrici de reciclare”. Când se va desfășura

0
Publicat:

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță, luni, amânarea lansării Programului „Fabrici de reciclare” finanțat din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

AFM amână cu o lună debutul programului „Fabrici de reciclare”, Foto: Shutterstock
AFM amână cu o lună debutul programului „Fabrici de reciclare”, Foto: Shutterstock

Potrivit sursei citate, programul se va desfășura în perioada 06 decembrie 2022, ora 12:00 – 15 martie 2023, ora 12:00, în limita bugetului maxim eligibil prealocat pentru prima rundă de atragere de fonduri.

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația informatică destinată programului care va fi disponibilă pe site-ul instituției, www.afm.ro.

Conform reprezentanților AFM, prin intermediul Programului vor fi sprijinite activitățile/acțiunile specifice pentru construirea instalațiilor noi de reciclarea deșeurilor colectate separat pentru reducerea impactului acestora asupra mediului și sănătății populației, reducerea consumului de resurse în scopul promovării dezvoltării economice sustenabile în toate regiunile și atingerii țintelor de reciclare în acord cu Strategia Națională privind economia circulară și Planul National de gestionare a deșeurilor/planurilor județene de gestionare a deșeurilor și a planului de gestionare a deșeurilor pentru municipiul București.

Cine va putea beneficia

Sursa citată menționează că solicitanții care pot depune cereri de finanțare sunt operatorii economici care sunt autorizați să desfășoare cel puțin una dintre activitățile corespunzătoare următoarelor coduri CAEN:

- 3821 – tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase;

- 3822 – tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase;

- 3832 – recuperarea materialelor reciclabile sortate;

- 3831 -demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor;

- 3811 – colectarea deșeurilor nepericuloase;

- 3812 – colectarea deșeurilor periculoase.

De asemenea, la data depunerii cererii de finanțare, solicitantul trebuie să fie autorizat să desfășoare cel puțin una dintre activitățile corespunzătoare următoarelor coduri CAEN: 3821, 3822, 3832 și 3831.

Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările destinate construirii instalațiilor noi de reciclare a deșeurilor colectate separat este de 286.000.000 Euro.

Valoarea maximă eligibilă a ajutorului de stat acordat în cadrul unui proiect este de 8.400.000 Euro/proiect.

Informații privind desfășurarea programului se publică pe site-ul AFM la secțiunea Programe de finanțare – PNRR.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite