Prețurile petrolului și-au reluat creșterea, după pierderile semnificative din ultimele două sesiuni

0
Publicat:

Prețurile petrolului au crescut ușor, joi, după pierderile semnificative înregistrate în ultimele două sesiuni, cauzate de temerile privind o recesiune în SUA și de o creștere a exporturilor de petrol rusești, relatează Reuters.

Prețurile petrolului au început să crească, Foto: Shutterstock
Prețurile petrolului au început să crească, Foto: Shutterstock

Potrivit sursei citate, țițeiul Brent se tranzacționa, joi, la 78,01 dolari pe baril, în creștere cu 32 de cenți sau 0,4%, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate a adăugat 21 de cenți sau 0,3% pentru a se tranzacționa la 74,51 dolari.

Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 4% miercuri, majorând pierderile puternice din sesiunea precedentă, temerile de recesiune umbrind o scădere mai mare decât se aștepta a stocurilor de țiței din SUA.

La închiderea de miercuri, Brent a scăzut cu 4,9% pe săptămână, în timp ce WTI a pierdut 4,6%.

Prețurile țițeiului rămân grele după scăderea sub nivelul de 80 de dolari, deoarece o distrugere prea mare a cererii a afectat perspectivele economice ale SUA”, a declarat Edward Moya, analist la OANDA, adăugând că OPEC a avut dreptate să reducă producția la începutul acestei luni.

Ponderea OPEC din importurile de petrol din India a scăzut cu cel mai rapid ritm în 2022/23, până la cel mai redus nivel din ultimii 22 de ani, deoarece aportul de petrol rusesc mai ieftin a crescut, în timp ce China intensifică, de asemenea, cumpărarea de petrol din Urali din Rusia.

Sursa citată menționează că, încărcătura de petrol din porturile de vest ale Rusiei din aprilie va fi cea mai mare din 2019, de peste 2,4 milioane de barili pe zi, în ciuda angajamentului Moscovei de a reduce producția.

Potrivit specialiștilor, petrolul scade cu aproape 4%, deoarece temerile de recesiune depășesc extragerea stocurilor din SUA

Datele Energy Information Administration (EIA), care arată că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 5,1 milioane de barili, până la 460,9 milioane de barili, au contribuit la limitarea scăderii preţurilor, depăşind cu mult previziunile analiştilor privind un declin de 1,5 milioane de barili, arata sursa citată.

Stocurile de benzină şi produse distilate au scăzut, de asemenea, cu 2,4 milioane de barili, până la 221,1 milioane de barili şi, respectiv, cu aproape 600.000 de barili, până la 111,5 milioane de barili, a spus EIA.

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu mai mult de 2%, deoarece preocupările economice persistente şi aşteptările privind majorarea în continuare a dobânzilor cheie, care ar putea reduce creşterea cererii de combustibili, au contracarat semnele de îmbunătăţire a creşterii consumului pe termen scurt.

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut în aprilie la cel mai redus nivel din ultimele nouă luni, odată cu creşterea îngrijorărilor ca economia țării ar putea să intre în recesiune în acest an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite