Preţurile medii ale apartamentelor din Capitală scad pe zona centrală şi cresc pe est, sud şi vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile medii solicitate de proprietarii de apartamente au scăzut în zonele centrale şi semicentrale cu 1,42%,  de la 70.000 de euro la 69.000 de euro, în schimb au crescut cu 1,92%, la 53.000 de euro, în est, sud şi vest.

„În luna februarie, proprietarii de apartamente din centrul, semicentrul şi nordul Capitalei au cerut preţuri mai moderate, în vreme ce proprietarii de apartamente din est, sud şi vest au crescut pretenţiile. În ultimele 15 luni de zile, fie cele două segmente de piaţă au avut aceeaşi evoluţie a preţurilor (scădere, stabilizare sau creştere), fie s-au înregistrat creşteri ale preţurilor în centrul, semicentrul şi nordul Bucureştiului şi scăderi în est, sud şi vest, însă niciodată invers”, arată o analiză făcută pe piaşţa imobiliară din Bucureşti de HomeFinders.

Pe tipuri de apartamente, în luna februarie, cele mai mari creşteri s-au înregistrat la apartamentele cu patru camere. În centru şi nord, preţurile apartamentelor de patru camere au crescut cu aproximativ şapte procente, de la 100.000 de euro la 106.990 de euro. In zonele de est, sud şi vest, creşterea este de 1,52%, de la 75.350 de euro la 74.500 de euro.

Preţurile medii solicitate pentru apartamentele de trei camere din centru şi nord au cunoscut o uşoară creştere în februarie, de 0,3% şi au ajuns la 79.250 de euro. Acelaşi tip de apartament în zonele de est, sud şi vest costă acum în jur de 60.650 de euro, cu 1,08% mai mult decât în ianuarie.

Apartamentele de două camere, cele pentru care s-au înregistrat cele mai multe oferte în februarie, costă, în medie, 45.000 de euro în estul, sudul şi vestul Bucureştiului, la fel ca în ianuarie. În schimb, în centru şi nord, proprietarii au scăzut pretenţiile şi au solicitat un preţ de 57.000 de euro, cu 1,72% mai mic. Analiştii spun că acest segment a dat, în piaţă, imaginea de uşoară scădere a preţurilor pe zonele centrale, semicentrale şi de nord.

Analiştii spun că nu asistăm la un fenomen de ieftinire a locuinţelor. „Este o situaţie care a apărut în piaţă pe luna februarie. Este o constatare pur statistică observată în piaţă, nu este o tendinţă de scădere”, a explicat Matei Maloş, managing partner la compania de consultanţă imobiliară HomeFinders.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite