Prețul gazului pentru consumatorii germani va crește cu 112%, din noul an

0
Publicat:

Potrivit ziarului german Handelsblatt, citând date rezultate în urma unui studiu, o gospodărie cu un consum de gaz de 20.000 de kilowați-oră pe an, va trebui să plătească în medie, anual, 2.756 EUR.

Facturi duble la gaze pentru consumatorii germani. Foto: Shutterstock
Facturi duble la gaze pentru consumatorii germani. Foto: Shutterstock

Consumatorii din Germania se așteaptă la o creștere semnificativă a tarifelor la gaz și electricitate în 2023, în ciuda tuturor măsurilor guvernului german de a limita prețurile la energie. Ziarul Handelsblatt a scris despre acest lucru duminică,  citând date dintr-un studiu al platformei online Verivox.

O gospodărie cu un consum de gaz de 20.000 de kilowați-oră pe an va trebui să plătească o o sumă medie anuală de 2.756 euro din ianuarie, adică cu 1.457 euro sau cu 112% mai mult decât în ​​toamna anului 2021, când au început majorările tarifelor. 

Din ianuarie, conform unui calcul ce are în vedere consumul tuturor gospodăriilor germane, prețul facturii medii va crește cu 44% față de ​​toamna anului 2021.

Totodată, dacă o gospodărie consumă aproximativ 4.000 de kilowați-oră pe an, atunci pe o bază anuală va trebui să plătească 1.764 de euro (costul energiei în toate cel 12 luni). Intervenția guvernului va împiedica doar o creștere suplimentară de 5% a prețurilor la energie electrică, scrie ziarul.

La sfârșitul lunii noiembrie, guvernul german a aprobat măsuri de limitare a prețurilor la gaz, electricitate și încălzire. Mecanismul de reglementare este de așteptat să intre în vigoare la 1 martie. Prețurile vor fi plafonate pentru gospodăriile private și întreprinderile mici și mijlocii al căror consum este mai mic de 1,5 gigawați-oră pe an. Costul gazului pentru ei va fi stabilit la nivelul de până la 12 cenți pe kilowatt-oră, iar pentru electricitate de până la 40 de cenți pe kilowatt-oră. Pentru termoficare, prețul va fi limitat la 9,5 cenți pe kilowatt oră.

Criza energetică din Uniunea Europeană s-a agravat la începutul lunii iulie, când au apărut primele întreruperi ale aprovizionării cu gaze din Rusia. După aceea, Comisia Europeană a cerut țărilor UE să se pregătească pentru o oprire completă a livrărilor din Federația Rusă și să pună în aplicare un plan de reducere voluntară a consumului de gaze de către statele comunitare cu 15% pentru perioada de la 1 august 2022 până la 31 martie 2023. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite