Premierul a demis-o pe Ionica Sfetcu, la doar o zi după numirea acesteia în funcţia de vicepreşedinte al ANSVSA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Sorin Grindeanu a demis-o pe vicepreşedinta  ANSVSA, Ionica Sfetcu, la doar o zi după ce semnase deciziile  prin care aceasta îi lua locul, în funcţia cu rang de secretar de stat, lui Mihai Ponea, informează News.ro.

Ionica Sfetcu, îi luase, miercuri, locul lui Mihai Ponea în funcţia de vicepreşedinte a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Aceasta este judecată, de aproape doi ani într-un dosar în care procurorii DNA o acuză de 19 fapte de  luare de mită.

Deciziile semnate  miercuri - eliberarea din funcţie a lui Ponea şi numirea Ionicăi Sfetcu – fuseseră publicate în Monitorul Oficial în aceeaşi zi.  Biroul de Presă al Guvernului informa că la fel se va proceda şi cu decizia de demitere a Ionicăi Sfetcu, aceasta urmând să fie publicată în Monitorul Oficial astăzi.

Ionica Sfetcu este judecată, din luna februarie a lui 2015, într-un dosar în care procurorii DNA o acuză de 19 fapte de luare de mită, pe care le-ar fi comis în perioada în care era inspector în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti. În acelaşi dosar cu Sfetcu mai sunt judecaţi Marian Zlotea, fost preşedinte al ANSVSA şi mai mulţi directori şi inspectori sanitari-veterinari. Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2009-mai 2010, aceştia ar fi constituit un grup infracţional organizat sau ar fi aderat la unul care cerea de la mai multe societăţi cotrolate pe linie sanitară-veterinară alimente, utilizate ulterior în susţinerea unor acţiuni electorale diverse sau în susţinerea unor acţiuni de protocol ale ANSVSA. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite