Piaţa globală a asigurărilor ar putea creşte cu 1,4 trilioane de dolari în următorii cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Piaţa globală de asigurări va creşte cu 1,4 trilioane de dolari în următorii cinci ani, însă cererea tot mai mare pentru primele de asigurări digitale şi distribuţia lor online va afecta 280 de miliarde de dolari din veniturile curente ale asigurătorilor, se arată într-un nou raport al Accenture.

Potrivit sursei citate, în ciuda recesiunii globale din anul 2020, industria globală a asigurărilor va creşte de la 6,1 trilioane de dolari la începutul anului 2020 la 7,5 trilioane de dolari până la sfârşitul anului 2025 - o rată de creştere anuală de 3,5%. 

Pe măsură ce clienţii îşi reînnoiesc poliţele cu oferte bazate pe date reale, 140 miliarde de dolari din veniturile curente ale asigurătorilor se pot transfera de la produsele de asigurare tradiţionale la cele bazate pe tehnologie, inclusiv trecerea la asigurări bazate pe comportament pentru vehicule conectate şi case inteligente. 

În acelaşi timp, alte 140 de miliarde dolari din veniturile curente din distribuţia tradiţională de asigurări ar putea fi transferatecătre experienţe de distribuţie digitală, deoarece clienţii achiziţionează asigurări pe canale digitale şi platforme terţe.

Conform raportului Accenture, asigurătorii vor concura pentru noi venituri în special în segmentul de „sănătate/wellness” pe măsură ce vor încheia noi parteneriate într-un ecosistem digital pentru a îmbunătăţi sănătatea clienţilor şi finanţele personale.

„Convergenţa industriilor asigurărilor de viaţă cu cele de sănătate/wellness va genera venituri de 120 miliarde de dolari–dintre care 60 miliarde dolari din produse de sănătate inteligente, 30 miliarde de dolari din produse şi servicii pentru populaţia în vârstă şi 30 de miliarde de dolari din produsede gestionare a vieţii şi a averii.”, transmite sursa citată.

„Asigurarea nu mai este un produs util strict în cazul unui accident sau al unui dezastru, ci şi o oportunitate pentru consumator de a-şi alege un portofoliu de servicii de sănătate potrivite situaţiei sale medicale sau de a selecta un plan de investiţii pentru când nu va mai fi activ care să fie în acord cu venitul şi apetitul său la risc, forţând asigurătorul să dezvolte un ecosistem tot mai complex de parteneriate şi să investească tot mai mult în cunoaşterea clienţilor şi în analiza datelor acestora pentru a putea oferi un portofoliu personalizat,” a adăugat Andreea Niculae, Asocoate Director, Accenture România.

De asemenea, asigurătorii vor concura pentru noi venituri pentru a acoperi riscurile emergente şi cele nou-apărute. Pe măsură ce asigurătorii vor începe să acopere expunerea la catastrofe ecologice, se preconizează că riscurile legate de schimbările climatice vor reprezenta 50 de miliarde de dolari din veniturile noi din asigurări. 

Sursa citată menţionează că, odată cu creşterea rapidă a ameninţărilor cibernetice, se aşteaptă ca serviciile de acoperire şi de atenuare a riscurilor legate de acestea să genereze încă 25 miliarde dolari. Asigurătorii care îmbunătăţesc gestionarea pre şi post incident cu tehnologii digitale, cum ar fi inteligenţa artificială şi analiza, vor permite o modelare a riscurilor şi un răspuns la incidentemai sofisticate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite