Patronul Mobexpert şi-a cumpărat avion. Ce alţi milionari români deţin aparate de zbor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Patronul Mobexpert, Dan Şucu, a intrat într-o asociere cu alţi trei oameni de afaceri şi a creat o firmă care are ca obiect de activitate transportul aerian de pasageri, achiziţionând şi o aeronavă, scrie economica.net.

Victor Căpitanu (17%) şi Andrei Diaconescu (32%), cofondatori ai One Unied Properties, Dan Şucu (17%), Marius Diaconu (17%), acţionar în One United Properties şi proprietar Altius, jucător în domeniul medicinei veterinare, şi un offshore din Cipru (17%) s-au asociat într-o firmă care are ca obiect de activitate transportul aerian de pasageri, scrie economica.net.

Noul jucător va intra pe piaţa zborurilor charter VIP, cu o aeronavă Cessna 560 Citation XLS+, care a aparţinut companiei Avcon Jet din Austria, are nouă locuri şi a fost cumpărată cu cinci milioane de dolari.

Avionul este din 2013 şi are 2.000 de ore de zbor şi este potrivit pentru călătoriile de până în patru ore.

Zborurile vor fi efectuate de pe aeroportul din Băneasa, iar un zbor privat poate costa în jur de 5.000 de euro până la Viena, spre exemplu. Compania a angajat deja doi piloţi cu experienţă, potrivit surselor citate.

Omul de afaceri Ion Ţiriac este şi el prezent pe această piaţă a zborurilor private, cu patru avioane de mici dimensiuni în flota Ţiriac Air, care a avut în 2019 afaceri de 3,6 milioane de euro.

Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat şi ei un avion în 2017. Aeronava Embraer Phenom 300 cu număr de înregistrare YR-DED este unul dintre cele patru avioane pe care le foloseşte Ţiriac Air.

Valentin Vişoiu, proprietarul Conarg, are şi el o firmă de transport aerian şi un avion Cessna 510 Mustang, potrivit datelor de la Autoritatea Aeronautică Civilă.

Articolul integral AICI

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite