Oraşul New York va interzice vânzarea de foie gras

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Vânzarea de foie gras este pe punctul de a deveni ilegală în oraşul New York, consiliul oraşului căzând de acord asupra unui proiect de lege în acest sens, relatează The Guardian.

Consiliul oraşului New York urmează să adopte o lege care interzice vânzarea ficatului gras provenit de la raţe şi gâşte în restaurante şi magazine de delicatese, supermarketuri sau orice altă locaţie.

Proiectul a fost semnat de marea majoritate a membrilor consiliului şi se bucură de susţinerea apărătorilor drepturilor animalelor şi a altor critici ai acestei delicatese, care spun că alimentarea păsărilor cu forţa cu ajutorul unui tub pentru a o produce este un act de cruzime.

Fermierii care îl produc susţin însă că păsările sunt tratate cu blândeţe şi nu suferă în timpului procesului de îngrăşare.

Vânzătorii spun că legea îi poate afecta pe fermierii din afara oraşului New York, ei fiind producătorii principali ai ficatului gras, care de regulă se consumă întreg sau în formă de pate, mousse sau parfait.

Legea prevede o amendă de 1000 de dolari şi până la un an de închisoare pentru proprietarii de magazine sau restaurante care sunt prinşi că-l vând.

California a interzis alimentul în 2012. Legea a fost contestată la tribunalul federal, dar o instanţă federală de apel a menţinut interdicţia. Chicago a interzis vânzarea de foie gras în 2006, însă după 2 ani decizia a fost anulată.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite