Olguţa Vasilescu: Mediul privat mai poate acorda bonusuri o lună, dar tot trebuie să crească salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguta Vasilescu FOTO Mediafax

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat luni, după întâlnirea cu sindicaliştii că mediul privat poate acorda bonusuri până la 31 martie, dar creşterile de salarii ce vor fi efectuate pentru a acoperi transferul contribuţiilor trebuie făcute şi declarate în REVISAL.

“Până la 31 martie, companiile din mediul privat pot să acorde bonificaţii. Până în data de 31 martie, ei (angajatorii din privat, n.r.) vor trebui să vină cu actele adiţionale, cu contractele de muncă, să le introducă în Revisal şi atunci, obligatoriu, vor trebui să transforme cheltuiala totală a angajatorului de anul trecut în noul brut. Ştim că se preferă bonusurile şi că, din punct de vedere fiscal, este mai bine pentru ei, dat pot să facă acest lucru până la 31 martie. Oricum, vor trebui să respecte prevederile noului Cod Fiscal", a spus Vasilescu, citată de Antena 3.

Potrivit acesteia, angajatorii din mediul privat au spus că nu au scăzut salariile nete.

" Mă bucur să constat că reprezentanţii din mediul privat au recunoscut, astăzi, că nu a fost o problemă cu transferul contribuţiilor, în sensul să scadă netul angajaţilor aşa cum se spunea, să scadă salariile la două milioane de angajaţi şi tot felul de aberaţii de felul acesta. Am avut discuţii cu cei din mediul privat şi m-am bucurat să constat că ne dau dreptate, în sensul că nu au scăzut neturile la angajaţii, că au rămas ca şi anul trecut sau au fost creşteri oarecare. Funcţionează foarte bine protocolul pe care noi îl avem cu CNSLR Frăţia la nivel judeţean. În fiecare judeţ sunt doi reprezentanţi ai Guvernului şi doi ai CNSLR Frăţia care monitorizează toate cazurile, nu numai acolo unde sunt reprezentanţi ca şi sindicat", a spus Vasilescu.

Ministrul Muncii a precizat că, de la 1 martie 2018, salariile profesorilor vor creşte cu 20%, iar cele ale medicilor şi asistentelor vor urca pe grila din 2022.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite