OFICIAL Ionuţ Mişa este noul şef al ANAF. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

0
0

Fostul ministru de Finanţe Ionuţ Mişa va fi numit la şefia ANAF, a anunţat miercuri actualul ministru Eugen Teodorovici. El a precizat că a înaintat această propunere premierului Viorica Dăncilă. Între timp, decizia de numire a şi fost publicată.

UPDATE 15.20 Decizia de numire a fostului ministru al Finanţelor Ionuţ Mişa în funcţia de preşedinte al ANAF în locul Mirelei Călugăreanu a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial. 

UPDATE 13.30 Eugen Teodorovici a transmis premierului propunerea de numire a lui Ionuţ Mişa la şefia ANAF.

Întrebat dacă informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora fostul ministru al Finanţelor Ionuţ Mişa este propus pentru funcţia de şef la ANAF, Teodorovici a spus: „În mod normal nu comunicăm decât ceea ce apare în Monitorul Oficial, dar pot să vă confirm doar faptul că este o propunere făcută către doamna prim-ministru de numire a domnului Ionuţ Mişa şef la ANAF”.

„Are o săptămână să prezinte un plan responsabil”, a spus Teodorovici. Întrebat care sunt argumentele care au dus la această numire, fiind cunoscute rezultatele lui Mişa în mandatul de la Finanţe, Teodorovici a răspuns că toate argumentele vor fi date în momentul în care apare o decizie oficială de numire.

Întrebat de jurnalişti dacă el a venit cu această propunere, ministrul de Finanţe a răspuns: „Am făcut o propunere în acest asens, nu fac o propunere ca să mă aflu în treabă. Când faci o astfel de propunere, îţi asumi”.

Ionuţ Mişa este fostul ministru al Finanţelor din Guvernul Tudose, cel care a implementat “reforma fiscală” concepută de controversatul Darius Vâlcov, şi el fost mnistru al Finanţelor, condamnat penal în primă instanţă pentru luare de mită.

Mişa este în prezent director al Direcţiei mari contribuabili din ANAF şi a ocupat şi funcţia secretar de stat la Finanţe în Guvernul Grindeanu.

Marţi noaptea, Gelu Diaconu – fost şef al ANAF – scria pe pagina sa de facebook că numirea lui Mişa în funcţia de preşedinte al ANAF ar putea fi confirmată miercuri dimineaţă.

“În timpul mandatului de ministru a lui Ionuţ Misa s-au făcut cele mai grave erori de politica bugetar-fiscală de la Revoluţia din 89 încoace. Consecinţele sunt aproape ireparabile. Tot sper ca nu este un blestem al poporului român şi că venirea lui ca şef al ANAF este doar un zvon al prietenilor lui Pablito. Sper...Poate se schimbă ceva până la publicare în MO!!! P.S. Mai vreţi un nume: Alex Drăghici- Vicepreşedinte colectare”, scria Diaconu.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a dispus luni după-amiază ca niciun angajat al Fiscului să nu plece acasă, după ce execuţia bugetară pe luna februarie a scos la iveală un deficit de 0,6%, cheltuielile fiind cu 5,5 miliarde de lei mai mari decât veniturile.

Execuţia bugetară publicată luni pe site-ul Finanţelor arată că în luna februarie încasările au fost cu 7,415 miliarde de lei mai mari decât în perioada similară a anului trecut, cheltuielile fiind însă aproape duble – 13,295 miliarde de lei, adică un deficit de 5,5 miliarde lei (0,59% din PIB). 

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite