Numărul muncitorilor filipinezi din România se va dubla în 2025. Contractul de recrutare a fost semnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, în România se află aproximativ 3000 de muncitori filipinezi, iar numărul lor urmează să se dubleze în anul ce vine, în urma demersurilor diplomatice dintre cele două țări.

Șir de camioane la o graniță
România are nevoie de 3.000 de șoferi de TIR. Foto EPA-EFE

Ca urmare a relațiilor bilaterale extinse dintre România și Filipine, în 2024 au fost organizate prin intermediul Ambasadei României în Filipine o serie de evenimente specifice, menite a facilita întâlnirea dintre mediul de afaceri român și guvernul filipinez.

Acest cadru oficial a permis semnarea unuia dintre cele mai importante contracte de recrutare a forței de muncă filipineze, care vizează aducerea în țară a peste 3.000 de șoferi de TIR din Filipine și a peste 500 de îngrijitori de persoane cu dizabilități, pentru a acoperi deficitul din România.

Forum România - Filipine pentru recrutarea de muncitori străini. Foto Work from Asia
Forum România - Filipine pentru recrutarea de muncitori străini. Foto Work from Asia

Continuăm proiectul pilot de recrutare și plasare a 3.000 șoferi de tir și a celor 500 de îngrijitori de persoane cu dizabilități. Speranța noastră este aceea de a deschide cu această ocazie și piața conducătorilor auto în regim de ride sharing și deopotrivă pe cea pentru mecanici auto și de camion. Unul dintre obiectivele companiei Work from Asia pentru 2025 îl reprezintă obținerea aprobării unui contract de muncă specific, propus de mine pentru muncitorii filipinezi din România. În acest sens, în luna martie se preconizează semnarea la București a unui memorandum nou, actualizat, pe tema plasării forței de muncă din Filipine în România", a declarat Yosef Gavriel Peisakh, general manager al companiei.

Șoferi de Tir din Filipine
Recrutare soferi TIR Filipine. Foto Work from Asia

În prezent, în România se află aproximativ 3.000 de muncitori străini din Filipine, iar numărul lor urmează să se dubleze în anul ce vine, grație demersurilor diplomatice dintre cele două țări.

Birocrația rămâne una dintre principalele provocări cu care se confruntă în continuare importul de forță de muncă străină în România, spun reprezentanții firmei de recrutare a muncitorilor străini.

,,Așteptăm în continuare îmbunătățirea procedurilor și scurtarea timpului de obținere a avizelor de muncă și a vizelor", a completat Yosef Gavriel Peisakh.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite