Moldova, unită cu celelalte regiuni istorice ale României. Investiţiile în infrastructura rutieră leagă comunităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Senatorul USR-PLUS, Sebastian Cernic afirmă că, actuala politică de investiţii majore în autostrăzile care vor lega Moldova de sudul şi de vestul ţării sunt adevărate punţi ce consolidează Marea Unire de acum un secol.

Potrivit senatorului, prin investiţii în autostrăzile A7, A8 şi A13, ţara noastră va avea a doua Unire între Moldova şi celelalte regiuni istorice ale României, transmite News.ro.

”Aceste investiţii în infrastructura rutieră vor lega comunităţile între ele, vor apropia oamenii, vor deschide noi oportunităţi economice şi, mai mult decât atât, vor contribui la bunăstarea celor din zona noastră.”, a afirmat Sebastian Cernic.

”De 30 de ani, aşteptări, promisiuni, speranţe pentru cei care trăiesc în Moldova. 30 de ani în care aşteptările noastre, ale celor din Moldova, s-au transformat într-un val de migrări spre Europa. 30 de ani în care speranţele ne-au fost zdrobite după fiecare ciclu electoral. Gâlceava politică, în care se scaldă vechea clasă politică, ne-a adus într-un punct în care văicăreala a devenit un sport naţional. Moldova a fost abandonată, exodul spre Occident fiind singura soluţie”, a completat Cernic.

Senatorul USR-PLUS a adăugat că anul acesta, coaliţia de guvernare prioritizează investiţiile în infrastructură.

Acesta a mai spus că există în ultimul timp o lupă absurdă impusă de opoziţie, chiar dacă au fost prinse în bugetul de stat sume importante pentru a continua proiectele de investiţii în infrastructură.

Potrivit senatorului, USR-PLUS, prin vocea ministrului fondurilor europene, Cristian Ghinea, dar şi prin susţinerea ministrului Cătălin Drulă de la Transporturi, şi-a luat un angajament clar, anume că, atât din fonduri europene, cât şi din bugetul statului, va contribui la deschiderea drumurilor spre Moldova, fără nicio ezitare. 

”Pot înţelege rolul opoziţiei de a fi critică, de a amenda activitatea Guvernului, însă când promisiunile coaliţiei de guvernare sunt acoperite de cifre, iar anul acesta bugetul de investiţii este colosal, proiectele din infrastructură intră în linie dreaptă de implementare.Revoluţia bunei guvernări nu lasă pe nimeni în urmă, iar deschiderea drumurilor spre Moldova este o certitudine pentru fiecare dintre noi”, a conchis senatorul USR-PLUS.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite