Modernizarea gărilor Ploiești Vest, Bușteni și Videle: Ce lucrări vor fi realizate și cât vor costa

0
Publicat:

Firme românești sunt în cursă pentru modernizarea stațiilor Videle, Ploiești Vest și Bușteni, a anunțat, miercuri, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Gara din Bușteni va fi modernizată, Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Gara din Bușteni va fi modernizată, Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Potrivit sursei citate, două asocieri de firme din România au depus oferte la procedura de licitație deschisă pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de modernizare a stațiilor Videle, Ploiești Vest și Bușteni, investiție în valoare totală estimată de 38,87 MILIOANE lei, cu finanțare prevăzută în Programul Transporturi (PT) 2021 -2027.

Astfel, pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a stațiilor Videle, Ploiești Vest și Bușteni au depus oferte următoarele două asocieri de firme românești:

1. CMA Construct Development - SC Velmanit Impex SRL

2. GDO Mov Impex SRL - Omega Cert Sistem SRL

Sursa de finanțare pentru modernizarea celor trei stații de cale ferată va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi și de la bugetul de stat, durata pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor fiind de 24 de luni, pentru fiecare contract, din care 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Conform reprezentanților CFR SA, modernizarea gărilor Videle, Ploiești Vest și Bușteni include următoarele lucrări: reabilitarea clădirilor de călători; reamenajarea piațetei stațiilor și a zonelor adiacente; modernizarea grupurilor sanitare, modernizarea peroanelor și a copertinelor; prelungirea/supraînalțarea peroanelor (stațiile Bușteni și Videle); reabilitarea tunelului pietonal (stația Bușteni); montare garduri de protecție; modernizarea instalațiilor de telecomunicații, siguranța circulație; amenajare parcare stația Videle.

Valorile financiare estimate pentru priectarea și execuția lucrărilor de modernizare sunt următoarele: Stația VIDEL valoare estimată: 9.306.379,71 lei fără TVA; Stația PLOIEȘTI VEST valoare estimată: 18.786.859,19 lei, fără TVA; Stația BUȘTENI valoare estimată: 10.784.330 lei, fără TVA.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, în data de 27 aprilie, că a fost lansată licitația pentru modernizarea stațiilor de cale ferată Ploiești Vest, Bușteni și Videle, o investiție în valoare de 38,87 milioane de lei.

Potrivit acestuia, modernizarea celor trei stații de cale ferată prevede: reabilitarea clădirilor de călători, reamenajarea piațetei stațiilor și a zonelor adiacente, modernizarea peroanelor și a copertinelor, dar și prelungirea și supraînălțarea peroanelor în stațiile Bușteni și Videle.

Totodată, va fi reabilitat și tunelul pietonal din stația Bușteni, se vor moderniza instalațiile de telecomunicații și pentru siguranța circulației și se va amenaja o parcare în stația Videle.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite