Ministrul Energiei a trimis corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, a trimis corpul de control 
la Complexul Energetic Hunedoara
Ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, a trimis corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara

Ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, a trimis corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara, imediat după ce s-a decis intrarea societăţii în insolvenţă.

Grigorescu a făcut aceste declaraţii în timpul unei emisiuni, la postul Realitatea TV. „La Hunedoara, nu este o situaţie care s-a născut de ieri de astăzi, s-a născut dintr-un şir de decizii de inacţiuni care merită o privire mai atentă. Am importat cărbune. Am auzit că s-au făcut plăţi, s-ar fi dat nişte  prime, am trimis un corp de control”, a precizat Vlad Grigorescu.

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) are datorii de 1,2 miliarde lei şi 6.400 de angajaţi care lucrează la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, precum şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara  a decis, la finalul anului trecut, după vizita de lucru a ministrului Energiei, Victor Grigorescu, să ceară intrarea voluntară a companiei în insolvenţă. CEH avea în acel moment datorii de 1,2 miliarde lei şi conturile poprite.

Reprezentanţii Consiliului de Administraţie CEH au precizat atunci că măsura de intrare voluntară în insolvenţă este o formă de protecţie de care compania are nevoie împotriva creditorilor, care cer executarea silită.

Vlad Grigorescu a mai spus la Realitatea TV că statul român nu renunţă la fondul de investiţii de un miliard de dolari pe care Rompetrol s-a obligat să-l înfiinţeze în România, urmând să apeleze la toate instrumentele legale.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite