Ministerul Transporturilor a anunţat management privat la CFR Marfă: Aysun Mustafa – preşedinte al Consiliului de Administraţie, Dragoş Drăghici – director general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunţat astăzi noua conducere a CFR Marfă, ca parte a proiectului „management privat în companiile de stat”, formată din economişti, ingineri şi jurişti, despre care a spus că nu vor avea contribuţii directe în privatizare, dar ar trebui "să mai repare ceea ce se mai poate repara" în activitatea companiei.

Preşedintele Consiliului de Administraţie este Aysun Mustafa (economist şi bancher), iar directorul general este Alexandru Dragoş Drăghici (jurist), cu experienţă managementul unor companii naţionale şi multinaţionale.

Ceilalţi administratori sunt Liviu Radu (inginer), Bogdan Constantinescu (economist), Dan Constantinescu (inginer), Ionuţ Georgescu (jurist) şi Dan Belcea (economist), potrivit datelor anunţate de reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Fenechiu a precizat că nu îi cunoaşte personal pe membrii din noua conducere a companiei, aceştia fiind selectaţi după CV, dar că managerii vor avea o activitate grea, complexă şi foarte multă muncă.

Oficialul a arătat că administratorii şi directorul general nu au atribuţii directe în privatizarea companiei, însă le-a solicitat să lucreze cu Ministerul Transporturilor în interesul statului român mai mult decât în interesul CFR Marfă, scopul fiind valorificarea acţiunilor companiei la un preţ cât mai ridicat.

Potrivit lui Fenechiu, activitatea noilor manageri ar putea dura până în jurul lunii iulie sau "ceva mai mult", în condiţiile în care, deşi termenul asumat pentru desemnarea câştigătorului privatizării CFR Marfă este 20 iunie, transferul de proprietate s-ar putea prelungi.

Potrivit ministrului, managerii selectaţi sunt specialişti, profesionişti şi nu oameni politici, astfel încât aceştia nu îşi axa activitatea pe comunicare publică.

Întrebat despre retribuţia financiară a noilor manageri, Fenechiu a afirmat că o discuţie despre salarii nu are sens în condiţiile în care CFR Marfă a înregistrat pierderi de 250 milioane lei în 2012.

"Dacă am fi avut management performant cu bani foarte mulţi, dar în primul rând management performant, am fi avut astăzi companii naţionale care să fie profitabile şi să poată fi în competiţie reală cu marile companii europene. Eu sunt convins că dacă cei care începând de astăzi conduc această companie ar fi condus-o în ultimii opt ani, iar politicul nu s-ar fi implicat în această activitate, astăzi CFR Marfă ar fi putut să participe la cumpărarea unor companii de transport marfă din jurul României şi nu să fie cumpărată de acele companii", a spus ministrul, potrivit Mediafax.

El a mai spus că procedura de privatizare a CFR Marfă este "în grafic", în prezent realizându-se evaluarea companiei în baza căreia va fi făcută oferta. De privatizarea CFR Marfă s-au arătat până în prezent interesate şapte-opt firme, a adăugat ministrul, fără să ofere detalii.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au anunţat şi componenţa Comisiei de privatizare a companiei, condusă de secretarul de stat din Transporturi Cristian Ghibu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite