Magazinele duty-free din Aeroportul Otopeni se închid de la 1 iulie
0Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat, joi, că serviciile comerciale tip duty-free vor fi suspendate în perioada 1-8 iulie, în Aeroportul Otopeni.

Potrivit sursei citate, această decizie vine ca urmare a încetării contractului de asociere pentru spaţiile duty free.
„Această perioadă este necesară pentru parcurgerea tuturor etapelor obligatorii în astfel de situaţii, cum ar fi efectuarea operaţiunilor de inventariere, predare-primire etc. dar şi pentru pregătirea spaţiilor comerciale pentru funcţionarea conform noului contract de închiriere, încheiat în urma unei proceduri transparente de licitaţie. Atât CNAB cât şi partenerii contractuali vor depune toate eforturile necesare pentru a redeschide toate spaţiile comerciale la data de 9 iulie", precizează CNAB.
Compania a anunţat, pe 23 iunie, adjudecarea licitaţiilor pentru spaţiile comerciale de retail şi alimentaţie publică din Aeroportul Henri Coandă, contractele de închiriere urmând să fie semnate pe şase luni.
„În urma unor proceduri transparente de licitaţie cu strigare, organizată prin Bursa Română de Mărfuri, CN Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a adjudecat spaţiile comerciale de retail şi alimentaţie publică din aeroportul Henri Coandă. Contractele de închiriere vor fi semnate pe o perioadă limitată, de numai 6 luni, în vederea asigurării continuităţii serviciilor pentru pasageri (duty free, vendomate, schimb valutar, restaurante, cafenele, baruri etc.) şi, totodată, a veniturilor CNAB din închirierea de spaţii comerciale", se menţiona într-un comunicat al companiei remis la data respectivă.
Potrivit sursei citate, la licitaţie au fost invitate 184 de firme de profil, dintre care 12 au depus oferte.
Directorul General al Companiei Aeroporturi București, Sorin Radu Păun, a declarat atunci: „Performanța din 2023 de până acum ne dă încredere că în curând vom vedea din nou traficul aerian crescând la nivelurile de dinaintea pandemiei și chiar mai mult, dar trebuie să avem în vedere că pandemia poate să fi modificat anumite comportamente ale pasagerilor și în acest sens trebuie să fim bine pregătiți să deservim pasagerul post-pandemie. Pentru a realiza acest lucru avem nevoie de sprijinul partenerilor noștri din domeniul comercial”.
Aeroportul Internațional Henri Coandă București este unul dintre cele două aeroporturi care deservește capitala României, fiind principalul aeroport al țării, și a înregistrat în 2019, ultimul an înainte de pandemie, un trafic de 14,7 milioane de pasageri.
În anul 2022, traficul înregistrat a fost de 12,6 milioane pasageri și este de așteptat ca în anul 2024 să se înregistreze din nou un trafic la nivelul celui din 2019.