CNAB: Spațiile comerciale de pe Aeroportul Otopeni, scoase la licitație în a doua parte a anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licitaţiile pentru operarea activităţilor de retail, alimentaţie publică şi schimb valutar de pe Aeroportul Otopeni ar putea fi lansate în a doua jumătate a acestui an, a anunțat CNAB.

Interiorul Aeroportului Otopeni
Spațiile comerciale de pe Aeroportul Otopeni ar putea fi scoase la licitație curând

UPDATE ora 16,00:

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunţă adjudecarea licitaţiilor pentru spaţiile comerciale de retail şi alimentaţie publică din Aeroportul Henri Coandă, contractele de închiriere urmând să fie semnate pe şase luni.

"În urma unor proceduri transparente de licitaţie cu strigare, organizată prin Bursa Română de Mărfuri, CN Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a adjudecat spaţiile comerciale de retail şi alimentaţie publică din aeroportul Henri Coandă. Contractele de închiriere vor fi semnate pe o perioadă limitată, de numai 6 luni, în vederea asigurării continuităţii serviciilor pentru pasageri (duty free, vendomate, schimb valutar, restaurante, cafenele, baruri etc.) şi, totodată, a veniturilor CNAB din închirierea de spaţii comerciale", se menţionează într-un comunicat al companiei.

Pentru aceste 6 luni, veniturile CNAB din chiriile aferente spaţiilor licitate se vor ridica la valoarea de 12,337 milioane euro, cu 103% mai mari decât cele obţinute în acelaşi interval de 6 luni din 2022 (+118% la profilul retail şi + 85% la profilul alimentaţie publică).

"Această perioadă de 6 luni pentru care se încheie contractele va asigura intervalul de timp necesar pentru derularea eficientă a licitaţiilor pentru închiriere pe termen lung (10 ani) pentru cele 21 locaţii de retail (1.500 mp) şi 25 de alimentaţie publică (2.000 mp), recent anunţate, licitaţii care se derulează cu sprijinul unui consultant extern", precizează reprezentanţii CNAB.

Potrivit sursei citate, la licitaţie au fost invitate 184 de firme de profil, dintre care 12 au depus oferte.

...................................................................................

Știrea inițială:

Licitaţiile vor viza 21 de spații pentru retail şi 25 de spații pentru alimentaţie publică, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.500 de metri pătraţi aferentă profilului retail, respectiv 2.000 mp pentru alimentaţie publică, situate în toate zonele din terminalele de pasageri, respectiv în zone publice şi restricţionate, la Plecări şi Sosiri.

Potrivit sursei citate, licitaţia pentru retail va viza un singur pachet pentru toate categoriile de retail, inclusiv presă - papetărie şi articole de uz zilnic/strictă necesitate, iar alimentaţia publică va cuprinde două pachete ce vor acoperi fiecare multiple locaţii.

"Licitaţiile vor constitui un proces competitiv, ce va fi demarat la începutul lunii august, iar entităţile interesate vor avea timp să-şi depună ofertele până la jumătatea lunii octombrie. Astfel, CNAB se aşteaptă să desemneze câştigătorii până la sfârşitul lunii noiembrie", precizează CNAB.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti este unul dintre cele două aeroporturi care deserveşte capitala României, fiind localizat în Otopeni, la o distanţă de 16,5 km de centrul Bucureştiului. Traficul înregistrat pe acest aeroport, în 2019, ultimul an înainte de pandemie, a fost de 14,7 milioane de pasageri.

În anul 2022, numărul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul Internaţional Henri Coandă a fost de 12,6 milioane, iar estimările sunt ca, în anul 2024, să se înregistreze din nou un trafic la nivelul celui din 2019.

Aeroportul deserveşte un total de 118 destinaţii din 34 de ţări, cele mai frecventate dintre acestea fiind: Tel Aviv, Istanbul, Viena, Paris, Amsterdam şi Frankfurt. 

Spre finalul lunii aprilie, Fondul Proprietatea își exprima îngrijorarea legat de faptul că CNAB a neglijat să organizeze licitația pentru concesionarea spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni, care trebuia finalizată până în iulie 2022.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite