Lucrări de reînnoire a căii ferate pe linia Bucureşti - Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA va deschide primul şantier pentru lucrări de reînnoire a căii ferate pe intervalul Călineşti - Goleşti - Piteşti, lucrări în valoare de 82,13 milioane lei, fără TVA, finanţate din fonduri nerambursabile PNRR.

lucrari inlocuire cale ferata sine muncitori feroviari CFR Infrastructura jpeg

Potrivit unui comunicat al companiei, pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova se desfăşoară, în perioada 8 februarie - 27 martie 2024, prima etapă a programului de reînnoire a căii ferate pe intervalul Călineşti - Goleşti - Piteşti (21 km), cu lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii între staţiile Călineşti - Goleşti (Firul II) şi pe două linii din staţia CF Goleşti, între kilometrii 95 şi 99.

În perioada desfăşurării lucrărilor între staţiile Călineşti - Goleşti şi pe cele două linii din staţia CF Goleşti, trenurile vor circula doar pe firul I între staţiile Călineşti şi Goleşti şi pe celelalte linii din staţia Goleşti, cu restricţie de viteză, pentru protecţia muncitorilor, în zona şantierelor.

Programul de reînnoire a suprastructurii căii pe linia CF Bucureşti - Piteşti (217,7 km) se derulează în baza a trei contracte semnate anul trecut de Sucursalele Regionale de Căi Ferate Craiova (1 lot) şi Bucureşti (2 loturi), cu finanţare asigurată prin PNRR în valoare de 666 milioane lei, fără TVA, şi are drept scop ridicarea restricţiilor de viteză, creşterea gradului de siguranţă şi atingerea vitezei maxime de circulaţie de 120 km/h, pe o lungime cât mai mare a traseului.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA administrează infrastructura feroviară publică. 

Tot miercuri, CFR SA a anunțat că traficul feroviar va fi închis între staţiile Ilia şi Brănişca în perioada 12 - 23 februarie, pentru executarea unor lucrări de infrastructură pe tronsonul Gurasada - Simeria.

Lucrările vor fi realizate în staţiile Deva, Mintia şi Ilia, precum şi pe intervalul Ilia - Brănişca.

Transbordarea cu mijloace auto a călătorilor din cele 6 trenuri Regio se va asigura în perioada 12 -23 februarie, doar în intervalul orar 13:15 -16:20 (când se desfăşoară lucrările respective), fără zilele de sâmbătă, 17 februarie, şi duminică, 18 februarie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite