Lista casieriilor Raiffeisen care rămân deschise pentru persoanele fizice

0
0
raiffeisen

Raiffeisen a anunţat luni închiderea a aproape toate casieriile sale, informând însă că 20 dintre acestea vor rămâne încă deschise pentru persoanele fizice, dar numai pentru operaţiunile de plată a ratelor.

Raiffeisen Bank a anunţat ieri că începând cu data de  17 ianuarie 2022, pentru IMM-uri şi 1 februarie 2022, pentru persoane fizice, aproape întreaga reţea de unităţi a băncii va opera fără casierii. „Banca va mai păstra casierii în câteva dintre unităţile sale, urmând ca doar în aceste agenţii să fie făcute operaţiuni cu numerar, în mod excepţional, pentru plata ratelor la credite”, a informat instituţia.

Ce operaţiuni se pot face la un MFM Raiffeisen Bank

Raiffeisen a publicat şi o listă a operaţiunilor care se pot efectua la aparatele sale multifuncţionale (MFM), respectiv: Depunere şi retragere de numerar în şi din conturile proprii; Depunere în contul unui terţ; Plata ratelor; Plata facturilor; Depunere lei în contul terţilor (clienţi Raiffeisen Bank); Operaţiuni de schimb valutar (euro/USD în lei); Mini-extras de cont; Interogare sold; Schimbare PIN; Deblocare PIN.  

   Dintre cele 21 de casierii care vor rămâne deschise doar pentru plata ratelor la credite, 9 sunt în Bucureşti, iar restul în Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Mangalia, Mediaş, Odorheiul Secuiesc, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sighişoara şi Timişoara, adresele şi programul de lucru putând fi consultate în tabelul de mai jos: 

Ce bănci au mai renunţat la casierii

ING Bank România este singura bancă care a renunţat definitiv la casierie în urmă cu ceva timp, mai exact în 2018. BCR ia de asemenea în calcul să renunţe, iar Raiffeisen Bank a început şi ea acest proces încă de la finele anului 2020.

Surse din piaţă au declarat pentru „Adevărul” că în contextul pandemiei, dar şi a trendului accelerat de digitalizare, nu este exclus ca şi alte instituţii bancare să ia această decizie în următoarea perioadă.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite