Lideri politici şi din domeniul economic discută de luni, în Dubai, despre provocările viitorului

0
Publicat:

Lideri politici şi din domeniul economic vor discuta timp de trei zile la Summitul Mondial al Guvernelor despre provocările viitorului în diverse sectoare, relatează agenţia EFE.

Vedere panoramică Dubai
Lideri politici şi din domeniul economic vor discuta timp de trei zile în Dubai

Potrivit organizatorilor, la Summit-ul Mondial al Guvernelor 2024 (WGS) sunt aşteptaţi circa 20 de şefi stat şi de guvern, precum şi reprezentanţi din peste 85 de organizaţii şi instituţii internaţionale şi regionale, pe lângă experţi politici şi specialişti din domeniul economic şi financiar.

Vicepreşedintele Emiratelor Arabe Unite şi guvernator al Dubaiului, Mohamed bin Rashed, a transmis bun venit invitaţilor printr-un mesaj postat pe contul său pe X, şi a afirmat că reuniunea va avea ca obiectiv "anticiparea guvernelor viitorului", în prezenţa a 4.000 de specialişti şi reprezentanţi ai unui număr de 700 de companii internaţionale.

"Pe parcursul a 11 ani, summit-ul a devenit unul dintre forumurile globale cele mai importante specializate în explorarea viitorului, a posibilităţilor şi oportunităţilor sale", a subliniat el.

Obiectivul este "de a reuni sectoarele guvernamentale, private şi non profit de la nivel internaţional pentru a vorbi despre cooperare, comunicare şi valorificarea resurselor tuturor pentru a face faţă provocărilor şi a crea un viitor mai bun pentru populaţie", a adăugat Bin Rashed.

Conform agendei, printre participanţi se numără directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, secretarul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol, Haitam al Ghais, secretarul general al Organizaţiei Aviaţiei Civile, Juan Salazar etc.

Sunt programate şi intervenţii ale unor personalităţi politice, precum preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, premierul Irakului, Mohamed Shia al Sudani, sau cel al Egiptului, Mustafa Madbuli, care vor explica planurile ţărilor lor pentru a face faţă provocărilor economice şi politice. 

Discuții importante au avut loc și în decembrie în Dubai, când peste douăzeci de state, printre care și România, au chemat, într-o declarație comună la COP28, la triplarea capacităților de energie nucleară la nivel mondial până în 2050 în raport cu 2020, în scopul reducerii dependenței de cărbune și gaz.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite