Italia a votat un plafon pentru prețul gazelor în UE în valoare de 60-65% din costul la hub-ul TTF

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile țării au menționat că pe 14 septembrie va fi adoptat un decret cu un pachet de 20 terawatt-oră de energie electrică, care va fi furnizat la un preț controlat.

Ministrul italian pentru modernizarea și transformarea mediului, Roberto Cingolani. EPA-EFE
Ministrul italian pentru modernizarea și transformarea mediului, Roberto Cingolani. EPA-EFE

Ministrul italian al modernizării și transformării mediului, Roberto Cingolani, a declarat marți că un plafon de 60-65% la prețurile gazelor din UE la hub-ul TTF „ar fi o ușurare majoră” pe fondul creșterii puternice a prețurilor la energie.

"Acum plătim gazul pe baza cotațiilor stabilite la hub-ul TTF din Țările de Jos. [Este] o piață volatilă și, de fapt, speculativă", a spus ministrul la postul de televiziune Rai 1. "Plătim pentru gaz, încălzire și energie electrică la prețuri care nu au nicio legătură cu cantitatea. Fiecare are propriul bilanț energetic, singura soluție este stabilirea unui plafon european al prețului gazelor. Dacă ar fi posibil să se ajungă la 60-65% din prețul TTF sau să se lege costul de prețul gazelor naturale lichefiate, atunci aceasta ar fi deja o ușurare semnificativă”.

El a adăugat că miercuri va fi votat un „decret cu un pachet de 20 terawatt-oră de energie electrică, care va fi furnizat la un preț controlat în conformitate cu lista companiilor consumatoare de energie convenită cu Europa”.

Anterior, ziarul la Repubblica a publicat un articol în care arată că guvernul italian analizează posibilitatea decuplării prețului energiei electrice produse din energie regenerabilă și al cărbunelui de prețul gazelor, pentru a reduce costul facturilor.

În Italia, pe fondul crizei, facturile de energie electrică pentru familii și afaceri au crescut de mai multe ori. Guvernul pregătește un nou pachet de salvare pentru a atenua această creștere și a reduce prețurile de consum. Potrivit La Repubblica, autoritățile intenționează să dubleze producția de gaze pe teritoriul național, care a scăzut la 3,35 miliarde de metri cubi pe an. Până la sfârșitul anului 2023, conform planurilor guvernamentale, această cifră ar trebui să fie de cel puțin 7-8 miliarde de metri cubi pe an, scrie ziarul. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite