Undă verde pentru Lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Piteşti. Când va fi finalizat şi care este valoarea contractului

Undă verde pentru Lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Piteşti. Când va fi finalizat şi care este valoarea contractului

Foto: Facebook Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a semnat vineri autorizaţia de construire pentru Lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 31,7 kilometri, perioada de execuţie a lucrărilor fiind de doi ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Încă un pas important pentru finalizarea drumului expres Craiova-Piteşti. Astăzi am semnat autorizaţia de construire pentru Lotul 3 Slatina - Coloneşti, cu o lungime de 31,7 km. Încep Lucrările!”, a anunţat ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit acestuia, constructorul Lotului 3 Slatina - Coloneşti este aceeaşi firmă românească care s-a mobilizat şi pe Lotul 2 Slatina-Balş al proiectului, unde lucrările sunt în grafic şi sunt preconizate să se încheie la finalul anului.
 
Conform ministrului,  contractul de pe Lotul 3 valorează 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. 
 
”Chiar dacă perioada de execuţie a lucrărilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022.”, precizează Cătălin Drulă.
 
Ministrul Transporturilor menţionează că Drumul Expres Craiova – Piteşti, cu cele peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, este unul dintre cele mai bine finanţate proiecte de investiţii din România.
 
”În total, pe Drumul Expres Craiova - Piteşti se lucrează acum în plin pe aproape 90km pe loturile 1, 2 şi 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3km de traseu relocat, pentru a putea începe şi acolo lucrările.”, precizează Cătălin Drulă.
 
În ceea ce priveşte Lotul 4, ministrul anunţă că, acum 2 săptămâni a fost desemnată câştigătoare aceeaşi firmă românească de pe loturile 2 şi 3, dar au fost depuse contestaţii de o firmă chinezească. 
 
”Aşteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi ne dorim să semnăm contractul şi pe acest lot cât mai curând.”, a transmis ministrul Transporturilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările