ING consideră triplarea investițiilor sale în energie regenerabilă în 2024 și 2025

0
Publicat:

Grupul bancar olandez ING Groep NV va opri până în 2040 finanţarea în domeniul explorării şi producţiei petrolului şi gazelor naturale şi va tripla noile credite pentru energia regenerabilă în următorii doi ani, ca parte a strategiei sale actualizate de mediu, a afirmat miercuri directorul general al ING, Steven van Rijswijk.

foto logo ING Bank
ING consideră triplarea investițiilor sale în energie regenerabilă în următorii doi ani

Cea mai recentă decizie a ING a fost luată ţinând cont de acordul de luna aceasta de la summit-ul COP28 privind clima de la Dubai, prin care ţările renunţă la combustibilii fosili şi majorează capacităţile de energie regenerabilă, a declarat pentru Reuters Steven van Rijswijk, transmite Reuters.

Conform noului plan, cel mai mare creditor olandez va reduce împrumuturile către activităţile în domeniul explorării şi producţiei petrolului şi gazelor cu 35% până în 2030, o decizie care va reduce emisiile absolute din portofoliul său cu 50%.

„Iniţial am spus că vom reduce expunerea la activităţile în domeniul explorării şi producţiei petrolului şi gazelor cu 50% până în 2040 dar acum spunem că vom renunţa complet”, a explicat şeful ING.

Până în 2025, finanţarea ING pentru energia regenerabilă va ajunge la 7,5 miliarde de euro, de la 2,5 miliarde de euro în 2022, ceea ce înseamnă că banca îşi va atinge ţinta de a tripla investiţiile cu cinci mai devreme faţă de angajamentele guvernelor la COP28.

Actualizarea anunţată de ING, bancă care are o capitalizare bursieră de aproximativ 54 miliarde de dolari, reprezintă o înăsprire a strategiei de mediu a ING, pentru a ţine sub control emisiile legate de proiectele sale de finanţare.

În martie, banca informase că va restricţiona creditarea către clienţii din diverse sectoare, inclusiv finanţarea schimburilor comerciale.

Presiunile investitorilor asupra băncilor pentru ca acestea să acţioneze mai rapid cu privire la schimbările climatice s-au intensificat după ce IEA şi-a publicat raportul cu privire la încetarea finanţării pentru combustibilii fosili. Cu toate acestea, multe bănci au promis doar să oprească finanţarea în anumite condiţii, precum forajele în zona arctică. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite