INFOGRAFIE Unde îi găsim pe bucureştenii cu venituri mari: topul cartierelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO www.wall-street.ro
FOTO www.wall-street.ro

Venitul disponibil încă redus al românilor rămâne o provocare importantă în piaţa de retail, alături de numărul redus de branduri care se extind. Unde sunt însă consumatorii cu venituri mari? Bucureştenii cu venituri mari, de peste 5.000 de lei, nu locuiesc neapărat doar în cartierele centrale ale Capitalei.

O analiza a DTZ Echinox arata ca cei mai multi romani cu venituri mari locuiesc in cartiere ca Militari, Rahova sau Berceni.

Astfel, raportandu-ne la numarul de persoane cu venituri mari si nu la ponderea lor in total populatie dintr-un anumit cartier, cartierele cu cei mai multi locuitori cu venituri mari nu sunt cele din nord, ci Militari, Rahova sau Berceni. In fiecare din aceste cartiere locuieste peste 3% din totalul populatiei bucurestene cu venituri de peste 5.000 de lei pe luna. Fiind cartiere cu un numar foarte mare de locuitori ponderea celor cu venituri mari este mica raportat la numarul total de rezidenti ai zonei, dar valoric numarul este mai mare decat al celor cu venituri mari care stau in zone exclusiviste.

Cartierele in care locuiesc cei mai multi bucuresteni cu venituri mari sunt: Victoriei, Herastrau, Colentina, Pantelimon, Vitan, Titan, Berceni, Tineretului, Rahova, Drumul Taberei, Militari.

Luand aceeasi harta pe cartiere, insa raportata la locul in care lucreaza cei mai multi bucuresteni cu venituri mari, se observa ca exista o migratie spre nord din majoritatea cartierelor, o exceptie fiind Militari.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite