Industriile spun că înăsprirea standardelor de calitate a aerului în SUA ar avea consecințe economice

0
Publicat:

În timp ce administrația Biden se pregătește să înăsprească standardele de calitate a aerului, beneficiile pentru sănătate sunt puse în balanță cu costurile de conformare și profitul companiilor.

colaj foto poluare produsă de fabrici
Industriile poluante susțin că dacă iau în considerare clima, nu vor mai face profit

Agenția pentru Protecția Mediului din SUA este pe cale să anunțe noi reglementări privind emisiile de carbon. Conform legii, agenția nu ar trebui să ia în considerare impactul asupra industriilor poluante. În practică, o face, iar aceste industrii avertizează asupra consecințelor economice grave.

În conformitate cu Legea privind aerul curat, la fiecare cinci ani, E.P.A. reexaminează datele științifice referitoare la mai mulți poluanți dăunători. Particulele fine sunt extrem de periculoase atunci când pătrund în plămânii oamenilor, iar legea a dus la o scădere considerabilă a concentrațiilor în zone precum Los Angeles și Ohio Valley.

Dar, din punct de vedere tehnic, nu există un nivel sigur de particule, iar fumul de la incendiile de vegetație care se răspândesc mereu, determinat de schimbările climatice și de decenii de gestionare defectuoasă a pădurilor, a anulat progresele recente. Administrația Biden a decis să scurtcircuiteze ciclul de revizuire după ce E.P.A. din administrația Trump a concluzionat că nu este necesară nicio schimbare. Pe măsură ce decizia se apropie, grupurile de afaceri își intensifică rezistența.

Fabricile luptă activ împotriva poluării

Cu toate acestea, fabricile noi tind să aibă sisteme de control al poluării mult mai eficiente. Acest lucru este valabil mai ales pentru două industrii de producție avansate pe care administrația Biden le-a încurajat în mod special: semiconductoarele și producția de panouri solare. Asociațiile de comerț pentru aceste industrii au declarat prin e-mail că un standard mai mic pentru particule nu reprezintă o preocupare semnificativă.

Cu toate acestea, susținătorii sănătății publice susțin că decesele, bolile și pierderile de productivitate evitate, cauzate de poluarea aerului, depășesc cu mult costurile. E.P.A. estimează beneficiile potențiale la 55 de miliarde de dolari până în 2032, dacă se reduce limita la nouă micrograme pe metru cub, de la 12 micrograme în prezent. Această sumă este cu mult mai mare decât cele 500 de milioane de dolari pe care le estimează că propunerea le-ar costa în 2032.

Este nevoie de compromisuri

Acum, sunt disponibile mai multe fonduri ca niciodată - prin Legea privind reducerea inflației, care a creat o „bancă verde” de 27 de miliarde de dolari în cadrul E.P.A. pentru a finanța proiecte de energie curată. Christina O'Keeffe, directorul executiv al agenției din Ohio, a declarat că speră că acest lucru îi va permite să intre și în domeniul împrumuturilor directe, atunci când mai multe companii vor avea nevoie de ajutorul ei pentru a respecta un standard mai strict pentru aer. Există, de asemenea, miliarde de dolari în pregătire pentru a ajuta industriile grele să se modernizeze pentru a-și reduce emisiile de carbon, ceea ce tinde să ajute și în cazul particulelor.

Susținătorii sănătății publice argumentează că E.P.A. ar trebui să își stabilească standardul, indiferent de asistența disponibilă pentru a acoperi costurile de conformare.

California, de exemplu, a cheltuit peste 10 miliarde de dolari pentru a ajuta fabricile și fermierii să polueze mai puțin. Valea Centrală a statului este încă singura zonă care încalcă „grav” respectarea standardului stabilit de 12 micrograme pe metru cub de particule.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite