Indemnizaţie de gratitudine pentru invalizi, veterani şi văduve de război. Ce sumă vor primi aceştia lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o Oordonanţă de Urgenţă pentru completarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război. Pentru anul în curs, valoarea acesteia este de 2.690 lei lunar.

„Prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizaţie de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata. Pentru anul în curs, indemnizaţia va fi în valoare de 2.690 lei, sumă neimpozabilă”, a transmis, miercuri, Ministerul Apărări.

Indemnizaţia de gratitudine nou introdusă se va cumula cu indemnizaţia de care beneficiau până acum invalizii, veteranii şi văduvele de război.

„Acordarea acestei indemnizaţii de gratitudine reprezintă o formă prin care statul român îşi exprimă recunoştinţa, respectul şi admiraţia faţă de cei care şi-au pus viaţa în slujba ţării, precum şi o reparaţie morală şi materială care să contribuie la asigurarea unui venit decent invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, dreptul financiar acordându-se exclusiv acestor categorii de beneficiari”, a mai transmis Ministerul Apărării.

„Un alt proiect important pe ordinea de zi astăzi aprobat este proiectul de OUG pentru completarea legii 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.  Este vorba de 2.521 de persoane dintre care 2.374 au peste 95 de ani. Acum o lună, din păcate, aveam 2.600 de veterani. Vedeţi că aceste persoane trebuie ajutate. Se duc doar către aceste persoane, nu către urmaşii lor”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite