Incident de securitate la Tarom. Un virus de tip ransomware a afectat mai multe fișiere ale companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarom a fost afectată, luni, de un incident de securitate izolat, însă toate cursele au fost operate conform planului de zbor şi nu a fost afectat sistemul de rezervări al companiei, potrivit unui comunicat al operatorului naţional aerian.

Cursele Tarom nu au fost afectate FOTO Adevărul
Cursele Tarom nu au fost afectate FOTO Adevărul

Compania Tarom informează că în cursul zilei de astăzi a avut loc un incident de securitate izolat, în urma căruia au fost afectate mai multe fişiere de către un virus de tip ransomware. Menţionam că toate cursele au fost operate conform planului de zbor, iar din cauza acestui incident nu au fost afectate operaţiunile de zbor sau sistemul de rezervări al companiei”, precizează Tarom.

Operatorul aerian spune că se află în permanentă legătură cu autorităţile care gestionează astfel de incidente şi depune toate eforturile necesare pentru identificarea cauzelor producerii acestui incident.  

Piloții Tarom atrag atenția asupra „beneficiilor” pe care le primește compania maghiară Wizz Air

Curtea de Justiție a UE (CJUE) a anulat decizia Comisiei Europene de validare a ajutoarelor acordate Wizz Air de Aeroportul Timișoara, a anunțat, pe 8 februarie, instanța.

Tribunalul General al Uniunii Europene a anulat o decizie anterioară a Comisiei Europene care a validat ajutoarele acordate de către aeroportul internaţional Timişoara în favoarea companiei aeriene Wizz Air, informează un comunicat de presă al Curţii de Justiţie a UE.

De aici se desprind câteva concluzii clare și extrem de simple. Astfel, atotputernică Comisie Europeană mai și da cu bățul în baltă și chiar grav, încălcând norme de drept intern și internațional unele dintre ele impuse chiar de ea. România, bine îngenuncheată, nu are curajul necesar să pună piciorul în prag în raport cu impunerile Comisiei Europene, cel puțin în materia companiei naționale Tarom, raportate la binefacerile făcute Wizzair-ului”, spune un pilot Tarom, sub anonimat.

Măsurile de salvare, un plan haotic

Prin planul de restructurare făcut de PW&C în 2021 și plătit de către statul Român, Comisia a impus Taromului măsuri de salvare, dar care mai mult au îngropat-o.

Aceeași Comisie Europeană a impus prin acest plan haotic închiderea a șapte rute tradiționale ale Tarom, în zone unde există un număr mare de români: Barcelona, Londra, Munchen, Nișă, Praga, Viena, Valencia și trecerea acestor rute către companii concurente dintre care principala beneficiară este Wizzair. Interdicția deschiderii de noi rute regulate care obligă Tarom la imposibilitatea dezvoltării, limitarea profitului și creșterea pierderilor ei este o altă oportunitate pentru aceeași Wizzair. Această măsură este o veritabilă frână intenționat pusă tocmai în epoca postpandemică, atunci când toate companiile aeriene au deschis noi rute tocmai pentru recuperarea pagubelor produse de pandemie întregii industrii”, mai spune pilotul.  

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite