În ce este cel mai avantajos să investești? Care sunt cele mai bune oportunități la nivel global

0
Publicat:

Cu excepția cazului în care nu plasați totul în fonduri cu indici largi, lumea investițiilor posibile poate fi derutantă. Sunt acțiunile prea scumpe? Dar obligațiunile? Unde trebuie să se ducă banii noștrii?

foto teancuri de monede acompaniate de un glob pământes, cu steagul țărilor
Unde este cel mai avantajos să investim?

Atunci când investitorii au fost întrebați cum ar cheltui 1 milion de dolari în afara lumii investițiilor, presupunând că au făcut toate donațiile caritabile, răspunsurile au inclus achiziționarea unui Ferrari, înființarea unei case de discuri pentru formații alternative și punk-rock conduse de femei și o călătorie de lux în Japonia, plină de omakase, transmite Bloomberg.

Înainte de a face orice investiție majoră, asigurați-vă că vă concentrați asupra unor lucruri banale, cum ar fi dacă plătiți comisioane prea mari, dacă sunteți suficient de diversificat și dacă folosiți cel mai bun tip de consilier financiar pentru situația dumneavoastră.

Valoare cu capitalizare mică

Companiile cu capitalizare mică au evaluări mai mici decât cele cu capitalizare mare și au fost cam ignorate până acum. Piața se întoarce la ele, există un impuls și se așteaptă ca acest impuls să continue pentru o vreme. De cele mai multe ori, capitalizarea mică este un loc în care puteți obține un adevărat profit din factori precum valoarea și profitabilitatea. Există potențialul de a obține randamente supradimensionate, mai ales în condițiile în care se așteaptă la unele reduceri de rate ale Fed”, susține Dana D’Auria, co-director de investiții în cadrul companiei Envestnet.

Astfel, acum ar putea fi momentul ca spațiul de capitalizare mică să devină profitabil, mai ales dacă investitorii se vor concentra pe anumite caracteristici despre care se crede că determină randamente mai mari

Momentum este un factor mai riscant. Recomand acțiunile cu capitalizare mică cu factor de valoare în special. Iar faptul de a avea un joc de rentabilitate mică (ar fi vorba de companii care au profituri brute ridicate) poate compensa riscul. Puteți ajunge acolo foarte eficient din punct de vedere al costurilor doar cu ajutorul fondurilor tranzacționate la bursă. Există câteva produse bune în spațiul de valoare cu capitalizare mică”, mai susține D'Auria.

Oportunități cu venit fix

Echilibrul dintre risc și randament în cazul veniturilor fixe este convingător pe termen scurt. Părerea specialiștilor în investiții este că nu vor exista un ciclu sistemic de neplată, astfel că există oportunități pe piețele de credit, cu un randament al creditelor cu grad de investiție de peste 6% și cu un randament de peste 8,5% pentru cele cu grad de investiție inferior. Acest lucru este atractiv și competitiv față de randamentul pe termen lung al acțiunilor, în plus aveți o volatilitate mai mică și o protecție mai mare a capitalului.

Aș avea două treimi din milion în obligațiuni, iar din această sumă, jumătate în obligațiuni cu randament ridicat. Apoi aș pune 30% în împrumuturi, 10% în obligațiuni colateralizate de împrumut cu rating AAA, sau CLO, și 10% în CLO cu rating BBB. [În cadrul structurii CLO există unele randamente foarte atractive cu un risc de credit foarte mic și, de asemenea, unele domenii ale pieței garantate cu active - acestea tind să fie creanțe de carduri de credit și credite auto - care sunt atractive.

Eu aș avea restul de o treime în acțiuni, din care două treimi în acțiuni americane și o treime în piețele dezvoltate. În SUA, ne concentrăm pe companii de înaltă calitate cu capitalizare mare, în special în domeniul tehnologiei și al sănătății, precum Apple, Microsoft și Google. Companiile mari au reușit să genereze profituri în mod foarte consistent și cred că vor continua să fie lideri. În ceea ce privește investițiile noastre în străinătate, este vorba în principal de Europa și Japonia”, susține Michael Rosen director de investiții la Angeles Investments.

Schimbarea lanțurilor de aprovizionare

Investitorilor le plac perspectivele de creștere economică din Vietnam și Filipine. Investitorii continuă să vadă cum lanțurile de aprovizionare se mută în Vietnam, care va deveni un centru strategic de producție pentru orice, de la îmbrăcăminte la electronice, bunuri de folosință îndelungată și, din ce în ce mai mult, pentru lanțurile valorice ale automobilelor și vehiculelor electrice. Forța de muncă relativ numeroasă este foarte bine educată și foarte calificată, dar cu costuri încă reduse. Se află lângă o mulțime de infrastructuri portuare, iar guvernul sprijină dezvoltarea afacerilor și a mediului pentru investițiile străine directe.

În Filipine, creșterea este alimentată de un număr tot mai mare de companii care își mută acolo centrele de apeluri. Are câteva avantaje competitive interesante. De exemplu, cea mai mare parte a forței de muncă numeroase și educate vorbește engleza cu accente minime, astfel încât companiile se simt confortabil să o folosească ca principală coloană vertebrală a call center-ului. Acesta este un motor cheie al creșterii serviciilor, iar investițiile în infrastructură au ajutat la deblocarea creșterii productivității, susține Christine Phillpotts, manager de portofoliu pentru valoarea piețelor emergente în cadrul companiei Ariel Investments.

Piețe private directe

Există o oportunitate interesantă de a investi direct pe piețele private, combinând capitalul de risc, capitalul privat și creditul privat. Michael Durso, director de investiții la ShoreHaven Wealth Partners a realizat recent un fond pentru clienții calificați ai companiei, pentru a avea acces mai eficient la piețele private. Investițiile directe au ca scop obținerea unei expuneri la elementele fundamentale ale fiecărei companii din portofoliu, încercând în același timp să elimine riscul sistematic de piață din portofoliu. Deși expunerea la piețele publice este benefică, aceasta vă expune mai mult la spiritele animale ale piețelor și la volatilitatea potențială. Din punct de vedere istoric, obținerea accesului direct la piețele private a fost o provocare, parțial din cauza minimelor ridicate, a accesului la manageri buni și a ineficienței operaționale.

În ceea ce privește capitalul de risc, multe întreprinderi nou înființate și companii aflate la început de drum au avut parte de capital abundent atunci când ratele dobânzilor erau mai mici. Acum, când ratele dobânzilor sunt mai ridicate, managerii fondurilor de capital de risc vor fi mai exigenți în alocarea capitalului. Companiile din portofoliu trebuie să atingă anumite criterii de referință pentru a primi investiții ulterioare. Pentru investitori, acest lucru creează o oportunitate pentru cei care folosesc manageri cu un proces strict de due diligence, deoarece evaluările au revenit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite