Preţurile locuinţelor din Bucureşti. Zona unde au fost ieftiniri de aproape 10%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clasamentul zonelor bucureştene cu cele mai ieftine apartamente a rămas neschimbat: poziţia fruntaşă este ocupată de Ghencea FOTO Mediafax
Clasamentul zonelor bucureştene cu cele mai ieftine apartamente a rămas neschimbat: poziţia fruntaşă este ocupată de Ghencea FOTO Mediafax

Preţul mediu solicitat de către vânzătorii de apartamente din Bucureşti a consemnat, în ultimul trimestru din 2019, un avans de doar 0,8%, ajungând la o valoare de 1.390 euro pe metru pătrat util (faţă de 1.380 de euro pe metru pătrat în cele trei luni anterioare), arată cel mai recent raport de piaţă publicat de Analize Imobiliare şi Imobiliare.ro.

Raportat la zone şi cartiere, creşterile de preţ din Capitală au fost contrabalansate şi de unele scăderi. În clasamentul celor mai mari scumpiri se situează, la fel ca trimestrul trecut, arealul de centru-nord al oraşului. Astfel, cel mai mare avans al preţurilor solicitate de către vânzători, în cuantum de 6,1%, a avut loc în zona Aviaţiei, următorul loc în clasamentul scumpirilor fiind ocupat de zona Herăstrău-Nordului, cu un plus de 4,7% la trei luni. Creşteri semnificative au avut loc şi în Dristor-Vitan Vechi (+3,8%, până la 1.380 de euro pe metru pătrat), dar şi în zona Unirii (un plus de 3,5%) şi, respectiv, Vitan Nou (+3,2%, până la 1.490 de euro pe metru pătrat).

Griviţei-Gara de Nord, cea mai mare scădere

Trimestrul trecut au existat, în Capitală, şi câteva importante scăderi de preţ – cel mai important declin a avut loc în zona Griviţei-Gara de Nord, unde locuinţele s-au depreciat cu 8,8%, până la 1.220 de euro pe metru pătrat. O depreciere importantă a avut loc şi în arealul Parcul Carol (Cantemir-Mărăşeşti), unde proprietarii de apartamente şi-au redus pretenţiile cu 6,2%, până la o medie de 1.540 de euro pe metru pătrat; la mică distanţă se situează şi zona Moşilor, unde a avut loc o scădere de 6,1% faţă de trimestrul anterior, până la o medie de 1.410 euro pe metru pătrat. Pe de altă parte, în cartierul Militari a fost consemnat un recul de 4,8%, până la 1.040 de euro pe metru pătrat.

Herăstrău-Nordului versus Ghencea

În urma variaţiilor de preţ consemnate trimestrul trecut, clasamentul cartierelor bucureştene cu cele mai scumpe apartamente a consemnat o modificare importantă. Pe primul loc se situează acum zona Herăstrău-Nordului, cu o medie de preţ de 2.720 de euro pe metru pătrat – aceasta a reuşit să devanseze Kiseleff-Aviatorilor, unde pretenţiile vânzătorilor s-au diminuat cu 1,9%, până la 2.590 de euro pe metru pătrat util. Următoarele locuri în clasament sunt ocupate, la fel ca trimestrul trecut, de Dorobanţi-Floreasca (cu 2.130 euro pe metru pătrat util, de la 2.190 euro pe metru pătrat), de Aviaţiei (cu 2.060 de euro pe metru pătrat, de la 1.940 euro pe metru pătrat), de Dacia-Eminescu (cu 1.860 de euro pe metru pătrat, de la 1.820) şi, respectiv, de zona Unirii (cu 1.840 de euro pe metru pătrat, de la 1.780).

Pe de altă parte, clasamentul zonelor bucureştene cu cele mai ieftine apartamente a rămas, practic, neschimbat în perioada analizată: poziţia fruntaşă este ocupată, în continuare, de Ghencea (cu o medie de preţ de 880 de euro pe metru pătrat, de la 910), în vreme ce pe următoarele locuri se află cartierele Rahova (cu 990 de euro pe metru pătrat, de la 970), Giuleşti (1.030 de euro pe metru pătrat, de la 1.050) şi Giurgiului (1.040 de euro pe metru pătrat, de la 1.030).

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite