Cât costă o casă din lemn rotund, construcţia care a cucerit Europa

Cât costă o casă din lemn rotund, construcţia care a cucerit Europa

Casele din lemn rotund au un aspect robust, dar şi rustic FOTO eco-house.co.il

După ce au cucerit Europa, casele din lemn rotund devin tot mai apreciate şi în România datorită structurii cu aspect masiv, dar şi  rustic, care se îmbină perfect cu natura. „Adevărul“ vă prezintă cât costă o casă din lemn rotund.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fie că vorbim despre o casă de locuit sau de una de vacanţă, construcţiile din lemn rotund (sau din buşteni, aşa cum sunt ele cunoscute) încep să-şi facă tot mai mult loc şi în România. Iar asta după ce constructorii români au ridicat peste hotare mii de astel de case în ultimii 25 de ani. Reticenţa românilor faţă de lemn în ceea ce priveşte materialul de construcţie al unei case în comparaţie cu cărămida a început să dispară. Iar asta pentru că locuinţele din lemn rotund prezintă unele avantaje greu de contestat având în vedere avansul tehnologiei în domeniu din ultimii ani. 
 
Constructorii de case de lemn rotund arată că o astfel de construcţie presupune un trai într-un mediu aerisit, sănătos, are o capacitate mare de a păstra o temperatură favorabilă, pierderile de energie fiind foarte mici, iar încălzirea implică un nivel redus al costurilor. Mai mult, spun constructorii, s-a dovedit în urma studiilor că o astfel de construcţie este rezistentă chiar şi la cutremure foarte puternice. 
 
Şi, poate cel mai important lucru, casele din lemn rotund au un termen de execuţie foarte scurt, iar raportul preţ/calitate este mai avantajos în comparaţie cu alte construcţii, susţin constructorii. Aşadar, vă prezentăm cât costă o casă din lemn rotund. Preţul variază în funcţie de dimensiunea construcţiei, de finisajele/tratamentele aplicate materialului de construcţii, dacă este la roşu sau la cheie.   
 

Cât costă o casă din lemn rotund

Adevărul“ a scris despre afacerea cu case din lemn rotund demarată în urmă cu 25 de ani de Csaba Bege (42 de ani) în localitatea Ciumani din judeţul Harghita. Casele din lemn sunt pregătite în atelierul firmei din Ciumani şi apoi transportate pe bucăţi cu camioanele în străinătate, unde doar sunt asamblate. Firma din Ciumani a realizat până acum mii de locuinţe pentru clienţi din toată Europa, 80% din producţie fiind pentru export. 
 
Csaba Bege spune că o casă din lemn „la cheie“, cu o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, ajunge să coste la 30.000-40.000 de euro, fără fundaţie, iar una „la roşu“ - la 18.000-20.000 de euro. Preţurile sunt însă orientative şi variază în funcţie de cerinţele clientului.
 
Preţul caselor din lemn rotund „la cheie“ construite de compania Alpin House variază, în funcţie de diametrul buşteanului între 260 şi 400 de euro pe metru pătrat, fără TVA. 
 
Astfel, pentru buşteni cu diametrul de 160 de milimetri, preţul este de 260 de euro pe metru pătrat,  cu diametrul de 200 de milimetri – 300 de euro/metru pătrat, 220 mm – 320 euro/mp, 26 mm – 360 euro/mp şi pentru diametru de 300 de milimetri – 400 de euro pe metru pătrat. Preţurile pentru construcţiile „la cheie“ nu includ fundaţia şi autorizaţiile de orice fel, se arată pe site-ul Alpin House. De asemenea, transportul se calculează separat, în funcţie de distanţa până la locul de destinaţie şi de condiţiile de acces şi încărcare-descărcare. 
 
Compania Enni Ecologic construieşte case din buşteni la preţuri începând de la 180 de euro plus TVA pe metru pătrat pentru parter şi mansardă, potrivit informaţiilor disponibile pe casedinbusteni.net. Structura este completă şi include acoperişul din tegola – şindrilă bituminiasă rustică. 
 
Constructorul Marco Mara realizează case din lemn rotund (cu diametru mediu de 25-30 de centimetri) la preţuri cuprinse între 200 şi 250 de euro pe metru pătrat. Potrivir informaţiilor de pe portalul marco-mara.ro, preţul se referă la case „la roşu“ şi include pereţii exteriori, despărţiturile, scările interioare, poduri, duşumele acoperiş, balcoane şi terase, transportul şi montajul pe fundaţie, acesta fiind negociabil.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: