Hidroelectrica a realizat un profit de 1,073 miliarde de lei în primele 11 luni şi se îndreaptă spre un nou record

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din ţară
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din ţară

Producătorul de energie Hidroelectrica, aflat în insolvenţă, a realizat un profit de 1,073 de miliarde de lei în primele 11 luni, în creştere cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut, când compania a raportat un profit de 841 de milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Societatea de stat notează că profitul pe luna noiembrie a fost de 130 de milioane de lei, cu 66% mai mare faţă de cel înregistrat în aceeaşi lună a anului trecut.

„Pentru întregul an 2014 se estimează un profit 1,2 miliarde lei, de peste trei ori  mai mare decât profitul înregistrat de societate în anul 2010, când a raportat un record al producţiei de 19,8 TWh“, se arată în comunicat.

Hidroelectrica a înregistrat pe primele 11 luni ale anului 2014 o cifră de afaceri de 3,08 miliarde lei, în crestere cu 12% faţă de perioada similară a anului 2013, urmând ca societatea să înregistreze în acest an cea mai mare cifră de afaceri din istoria acesteia, respectiv peste 3,3 miliarde lei.

Compania a reintrat în insolvenţă în luna februarie a acestui an, pentru a doua oară, după ce a pierdut o serie de procese în instanţă. Prima procedură de reorganizare judiciară a fost deschisă în perioada iunie 2012 - iunie 2013. Administratorul judiciar al societăţii este Euro Insol, controlată de către avocatul Remus Borza.

Hidroelectrica are o capacitate de producţie instalată de 6.400 MW, reprezentând circa o treime din totalul unităţilor de producţie din România, şi asigură anual circa 25-30% din necesarul de electricitate, în funcţie de condiţiile hidrologice şi meteorologice.

Mai puteţi citi:

[<a href="//storify.com/phradamon666/hidroelectrica-2" target="_blank">View the story "hidroelectrica" on Storify</a>]

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite