Guvernul modifică pensiile militare. Care sunt noutăţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a preîntâmpina dificultăţile financiare generate de creşterea pensiilor şi de cheltuielile exagerate din acest an, pe lângă o serie de constrângeri privind achiziţiile publice şi îngheţarea indemnizaţiilor şi sporurilor bugetarilor, Guvernul a luat în calcul şi modificarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

Astfel, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat se modifică în sensul indexării din  oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face indexarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică. 

„La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei. (...) 

Dacă în urma indexării pensiei militare rezultă un cuantum al pensiei nete mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei, se acordă acest cuantum rezultat, fără a depăşi suma rezultată din aplicarea ratei medii anuale a inflaţiei asupra mediei soldelor/salariilor lunare nete în cauză”, se arată în proiectul de ordonanţă care va fi discutat în şedinţa de vineri a Executivului. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite