Grupul Praktiker cere insolvenţa. 18.000 de angajaţi sunt în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul german Praktiker a anunţat că va începe procedura de insolvenţă, pentru a se proteja de creditori, după ce băncile au refuzat să restructureze datoriile. 18.000 de angajaţi sunt puşi în pericol.

Tentativa grupului Praktiker de a se salva de la insolvenţă au eşuat, după ce băncile au refuzat să îngheţe creditele, iar eforturile de a vinde o subsidiară din Luxemburg nu au ajuns la un rezultat pozitiv. Board-ul companiei va decide care părţi ale grupului vor fi în insolvenţă.

Praktier are 430 de magazine în nouă ţări, iar 11.000 de angajaţi lucrează în cele 300 de magazine din Germania. Veniturile companiei au fost de 3,9 miliarde de dolari. Cu toate acestea, Praktier nu a avut profit, iar veniturile au fost mai mici din cauza iernii lungi din Germania, potrivit Deutsche Welle.

În ţara noastră funcţionează deja 27 de unităţi comerciale Praktiker, acesta fiind principalul jucător de pe piaţa româneasă de bricolaj, alături de Bricostore, Dedeman,BauMax, Ambient, Hornbach,Obi şi Mr. Bricolage.

Praktiker a raportat o pierdere de 348 de milioane de euro în primele nouă luni din 2011, faţă de un rezultat negativ de 100.000 de euro în urmă cu un an. Pentru trimestrul al treilea, retailerul a anunţat pierderi de 26 de milioane de euro, comparativ cu un profit de aproape 12 milioane de euro în aceeaşi perioadă din anul anterior.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite