GFR are certificarea de „documentaţie validă“ depusă la Consiliul Concurenţei pentru preluarea CFR Marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grup Feroviar Român (GFR) a obţinut luni o certificare prin care se atestă că documentaţia depusă în cadrul procesului de privatizare a CFR Marfă este „validă“, au afirmat, pentru „Adevărul“, surse din cadrul negocierilor dintre părţi. La sfârşitul săptămânii trecute, conducerea Consiliului Concurenţei anunţase că documentaţia GFR era incompletă.

Echipele de avocaţi au completat informaţiile cerute, iar Consiliul Concurenţei a emis o notă prin care atestă ca „valide“ documentele depuse de GFR, ne-au spus sursele noastre.

2 octombrie, ziua cea mare

Potrivit prevederilor legale, Gruia Stoica trebuie să deschidă pe 2 octombrie un cont escrow în care, până la data de 4 octombrie, trebuie să depună 10% din valoarea tranzacţiei, respectiv 20 de milioane de euro. Ulterior, până pe 15 octombrie, trebuie să plătească restul banilor, respectiv 170 de milioane de euro, urmând ca alte 10 milioane de euro să fie garanţia depusă iniţial pentru participarea la licitaţie.
Pe de altă parte, Gruia Stoica a afirmat de mai multe ori că nu va plăti până când nu va primi aviz din partea Consiliului Concurenţei, pentru a nu rămâne cu banii blocaţi timp de cinci luni.

Săptămâna trecută, Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, a declarat că Guvernul „va analiza“ dacă să acorde o amânare pentru Gruia Stoica. Anterior, premierul Victor Ponta declara că dacă tranzacţia nu se va finaliza până la jumătatea lunii octombrie, atunci Guvernul va numi un manager privat, iar procedura de privatizare se va relua.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite