Ford va renunţa la 24.000 de locuri de muncă şi va înceta să producă unele modele. Cum va fi afectată fabrica din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul auto american Ford, prezent şi în România, cu o fabrică la Craiova, plănuieşte să elimine până la 24.000 de locuri de muncă şi să renunţe la producerea anumitor modele de maşini, precum Mondeo, într-o încercare de a restructura afacerea europeană în dificultate, scrie The Times.

Potrivit sursei citate, producătorul gigant ar putea renunţa la 24.000 de lucrători, care reprezintă 12% din forţa de muncă pe care o are la nivel mondial, respectiv 200.000 de muncitori, în cadrul unor „planuri fundamentale”. Analiştii de la Morgan Stanley au declarat că aceste disponibilizări vor fi concentrate în mare parte în Europa.

Ziarul britanic a anunţat că Ford intenţionează să pună capăt producţiei de modele Mondeo, Galaxy şi S-Max şi să se concentreze asupra autovehiculelor de teren mai profitabile. De asemenea, Ford intenţionează să reducă numărul de dealeri, a spus Times.

Dacă disponibilizările sau renunţarea la o parte din modele nu va afecta România, reducerea numărului de parteneri ar putea avea însă un efect asupra afacerilor din ţara noastră.

Publicaţia susţine că discuţiile interne privind restructurarea Ford vor dura mai multe luni şi pot duce la împărţirea afacerii europene într-un joint venture cu unul din rivalii săi.

Ford a fost devansat în ultimii ani de rivalii americani precum General Motos sau Fiat Chrysler Automobiles, din cauza diviziei europene în dificultate.

În iulie, directorul executiv al companiei, Jim Hackett, a declarat că compania intenţionează să cheltuiască aproximativ 11 miliarde de dolari pentru restructurarea afacerii sale europene. Această piaţă a fost lovită de scăderea vânzărilor automobilelor diesel.

Ford a pierdut 73 milioane dolari în Europa între aprilie şi iunie şi se confruntă cu provocări suplimentare din partea planurilor britanice de a părăsi Uniunea Europeană, mai scrie Times.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite