Ford Otosan crește capacitatea fabricii din Turcia, după ce a lansat la Craiova producția noilor Courier

0
Publicat:

Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) a majorat de aproape patru ori capacitatea uzinei sale de la Yenikoy, din provincia Kocaeli din Turcia, transmite Bloomberg.

Fabrica Ford Otosan
Ford Otosan crește capacitatea de producție a fabricii din Turcia

Preşedintele Ford Otosan, Ali Koc, a spus că uzina de la Yenikoy va cimenta poziţia de lider Ford Otosan în rândul producătorilor europeni de vehicule comerciale electrice.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a vorbit şi el, sâmbătă, la aceeaşi ceremonie, spunând că guvernul său a sprijinit întotdeauna investiţiile constructorului auto.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, Ford Otosan a investit un miliard de euro pentru a creşte capacitatea anuală a uzinei de la Yenikoy până la 245.000 de unităţi, de la 68.000 de unităţi. În prima jumătate a anului 2024, uzina de la Yenikoy va produce versiunile plug-in hybrid şi electrică a următoarei versiuni a utilitare Ford Transit Custom. Aceeaşi uzină urmează să crească producţia până la 405.000 de vehicule utilitare în anul 2025, după ce investiţiile totale se vor dubla, până la două miliarde de euro.

În trimestrul al treilea al acestui an, constructorul auto turc a raportat un venit net de 13 miliarde de lire (458 milioane de dolari), în creştere cu 240% comparativ cu aceiaşi perioadă a anului trecut. Compania şi-a propus să exporte până la 550.000 de vehicule în acest an.

La finele lunii octombrie, Ford Otosan a lansat la Craiova producţia de serie a noilor modele Ford Transit Courier şi Tourneo Courier. Proiectate împreună de echipele Ford Otosan şi Ford, dezvoltate şi produse de Ford Otosan, noile modele ale gamei Courier (Transit Courier şi Tourneo Courier) vor dispune şi de versiuni complet electrice, care vor fi produse la Craiova în 2024.

Fondată în 1959, Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) este o companie tranzacţionată public (societate publică), în cadrul căreia Ford Motor Company şi Koç Holding deţin acţiuni egale. Potrivit Ford Otosan, compania este a doua cea mai mare organizaţie industrială din Turcia, cea mai valoroasă companie din domeniul auto listată la Bursa de Valori din Istanbul.

Ford Otosan îşi desfăşoară activitatea în 4 centre principale: fabricile din Kocaeli şi Eskişehir (Turcia), fabrica din Craiova (România), şi Centrul de Cercetare şi Design din Istanbul (Turcia) şi are peste 20.000 de angajaţi. Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale pentru Ford în Europa, capabil de a proiecta, dezvolta şi testa un vehicul complet, inclusiv motorul acestuia, pornind de la zero şi ajungând la un produs final.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite