Florin Cîţu: Dublarea alocaţiilor nu se face. Ce spune despre creşterea pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu a exclus, joi, o dublare a alocaţiilor pentru copii în 2020 şi a pus sub semnul întrebării majorarea punctului de pensie cu 40%, prevăzută în legea pensiilor şi cuprinsă în bugetul pe 2020. El a spus însă că nu a văzut niciun proiect de lege privind reducerea cheltuielilor cu salariile bugetarilor.

Întrebat cum se va proceda cu bugetarii, dacă vor intra în şomaj tehnic sau dacă le vor fi reduse salariile, în semn de solidaritate cu restul economiei, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat la Realitatea TV că „nu există la Finanţe un astfel de proiect. Probabil e la Ministerul Muncii, eu nu l-am văzut. Întrebaţi acolo”.

El a subliniat că bugetul pe 2020 trebuie reevaluat, din cauza cheltuielilor angajate de criza coronavirus şi că acest lucru se va întâmpla în zilele următoare.

„Cele mai mari cheltuieli din buget sunt cu asistenţa socială şi cheltuielile de personal. Presiunile pe buget sunt foarte mari. Trebuie reevaluat bugetul şi vom veni cu o soluţie zilele următoare. Dublarea alocaţiilor nu e cuprinsă în banii de buget. Nu există o astfel de promisiune în acest moment, pentru că cei care au făcut-o (guvernul PSD - n.r.) nu a indicat şi surse de finanţare pentru ea. Dar creşterea pensiilor era în bugetul iniţial, însă ea va depinde de execuţia bugetară”, a spus ministrul.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite