Fiscul scoate la licitaţie fostul sediu al Rompetrol din Calea Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fost sediu rompetrol calea victoriei 222

Miercuri, 31 octombrie, fostul sediul al Rompetrol din Calea Victoriei va fi scos pentru a doua oară la licitaţie, preţul de pornire fiind aproape jumătate din cel cerut în luna mai 2018.

Potrivit anunţului ANAF, se scoate la licitaţie „imobilul ce constă în clădire de birouri construită iniţial ca bloc de locuinţe cu regim de înălţime S+P+9E+10 tehnic, în suprafaţă totală rezultată din măsurători în prezent de 6.099 mp şi suprafaţă utilă rezultată din măsurători de 3.777,93 mp, valori ce rezultă din documentaţia cadastrală actualizată, imobil compus din două tronsoane, subsol tehnic + 10 etaje din care etajul 10 este terasă, parterul imobilului neaparţinând debitorului şi nefăcând obiectul vânzării cu excepţia căii de acces în imobil, situat în localitatea Bucureşti, sector 1, Calea Victoriei nr. 222, bloc D6, împreună cu bunurile mobile devenite imobile prin destinaţia lor ce asigură buna funcţionare a clădirii”.

Anunţul publicat de Fisc vizează o îndreptare a erorii materiale apărute în primul anunţ de vânzare la licitaţie.

Preţul de pornire este de 20,42 milioane de lei, fără TVA.

În luna mai, clădirea fusese scoasă la licitaţie la un preţ de pornire de aproape 35 milioane lei fără TVA, în total 41,6 milioane lei. 

Fostul sediu Rompetrol de pe Calea Victoriei 

În clădire a funcţionat fostul sediu din Bucureşti al grupului Rompetrol. În 2011, acesta s-a mutat în turnurile City Gate de la Piaţa Presei Libere şi a închiriat 3.000 metri pătraţi din fostul sediu din Cale Victoriei celor de la MedLife.

Oilfield Exploration Business Solutions SA, fosta Rompetrol SA, este divizia de explorare şi producţie hidrocarburi a KMG International, parte a concernului energetic kazah de stat KazMunayGas, care a preluat Rompetrol în 2007 de la omul de afaceri Dinu Patriciu.

Compania datora bugetelor statului peste 461 milioane lei la finalul anului trecut. Statul deţine nu mai puţin de 4 ipoteci asupra clădirii executate silit, din care 3 ale Ministerului Finanţelor Publice şi una rezultată dintr-un sechestru instituit în 2006 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sechestrul PÎCCJ a fost pus în dosarul 225/D/P/2006, privind privatizarea rafinăriilor Vega Ploieşti şi Petromidia Constanţa.

Oilfield Exploration Business Solutions SA deţine şi 40% din drepturile aferente concesiunii de gaze naturale Satu Mare, unde partener majoritar şi operator al perimetrului este firma Winstar, deţinută de compania petrolieră poloneză Serinus Energy.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite