Fiscul crează confuzie prin intermediul Spaţiului Virtual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiscul trimite mesaje în SPV că există neconcordanţe între numărul de salariaţi regăsit în Revisal şi cel înscris în declaraţia unică 112, deşi formularul pe 2019  nu este încă pus la dispoziţia firmelor.

Mai mulţi profesionişti din domeniu au reclamat astăzi, pe grupurile de Facebook dedicate contabililor şi fiscaliştilor, că zeci de firme au primit în Spaţiul privat virtual, în secţiunea de Mesaje, comunicări din partea ANAF prin care erau atenţionate că există diferenţe între numărul de salariaţi transmis în Revisal şi cel declarat în formularul 112, deşi datele transmise de firme autorităţilor erau în regulă.

„Mesajele primite au fost clasificate de ANAF ca fiind Rapoarte analiză de risc. O posibilă explicaţie al acestor atenţionări ar fi faptul că în Revisal apare numărul total de contracte de muncă din istoricul unei companii (deci inclusiv cele încheiate), în timp ce în declaraţia 112 sunt preluate doar salariaţii care au contracte care mai sunt în vigoare”, scrie avocatnet.ro

„Contabilii sunt sfătuiţi să verifice şi să facă modificările necesare în Revisal. De reţinut faptul că în Revisal contractele suspendate sunt active şi că acestea trebuie să apară şi in Declaraţia 112.

Din păcate, ANAF încă nu a pus la dispoziţia contribuabililor declaraţia 112 pe 2019, aşa că provocarea de a face comparaţii între Revisal şi acest formular va fi una mare. Potrivit informaţiilor de pe grupul nostru de Facebook, ANAF a anunţat că mai durează încă 5 zile până va fi publicat noul formular pentru că se aşteaptă ordonanţa de la Guvern”, scrie contabilul.manager.ro.

Comentariile de pe paginile de socializare ale contabililor sunt extrem de relevante, specialiştii plângându-se că Fiscul îi obligă să facă ei verificările.

„Am primit şi eu neconcordanţele astea, la 3 firme, diferenţele pe care le afişează rapoartele sufletului sunt contractele suspendate pentru creştere copil. La ITM sunt suspendate iar în D112 figureaza cu 0. Nu înţeleg ce instituţii de control avem noi în ţara asta dacă tot noi trebuie să le facem verificările”, scrie un specialist.

neconcordante spv
EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite