România pe minus: În ianuarie, am înregistrat a doua inflaţie negativă din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În total, în ianuarie a fost înregistrată inflaţie anuală negativă în 10 state membre FOTO: Guliver/ Getty Images
În total, în ianuarie a fost înregistrată inflaţie anuală negativă în 10 state membre FOTO: Guliver/ Getty Images

România a înregistrat a doua inflaţie anuală negativă în ianuarie, din Uniunea Europeană, de -1,5%, dublă comparativ cu cea de -0,7% din decembrie 2015. Totodată, la nivelul UE, inflaţia a fost pozitivă, de 0,2%.

Comparativ cu decembrie 2015, România a consemnat luna trecută o inflaţie negativă, de -0,6%, conform datelor publicate joi de biroul european de statistică Eurostat.

În total, în ianuarie a fost înregistrată inflaţie anuală negativă în 10 state membre. Polonia a consemnat luna trecută cel mai mare declin anual al preţurilor, de 1,7%, în timp ce România a fost urmată de Cipru, cu o inflaţie de -1,1%, potrivit News.ro.

În zona euro, inflaţia anuală a accelerat la 0,3%, de la 0,2% în decembrie. Cea mai mai mare contribuţie la inflaţia din zona euro a venit din partea restaurantelor şi cafenelelor, tutunului şi fructelor, în timp ce carburanţii au avut cel mai mare impact negativ.

Banca Centrală Europeană are ca obiectiv o inflaţie de până la 2% în zona euro, iar nivelul extrem de scăzut al indicatorului ar putea determina instituţia financiară să anunţe noi măsuri de stimulare, la şedinţa de politică monetară din martie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite