Eurohold vrea să ceară ASF daune totale de 500 milioane de euro pentru că a ridicat licența Euroins

0
Publicat:

Assen Hristov, președinte Eurohold, compania mamă a Euroins, a declarat că va cere ASF să-și reconsidere decizia, în caz contrar cerând daune de 500 milioane de euro.

Clădirea Eurohold, compania mamă a Euroins
Eurohold vrea să dea în judecată ASF pentru daune de 500 de milioane de euro

Șeful Eurohold a spus că în cazul în care ASF nu va revoca decizia de ridicare a licenței Euroins, acționarii EIG vor da autoritatea în judecată.

„Deoarece suntem siguri că licența Euroins România este retrasă împotriva legislației EU și a României, vom solicita în instanță acoperirea pierderilor noastre. Vom cere 270 de milioane de euro – valoarea investiției și încă 230 de milioane de euro pierderile suferite (ca urmare a deciziei ASF de a ridica licența Euroins – n. red.) .

Noi nu ne permitem să trimitem în instanță un avocat pentru 1.000 de lei”, a spus el.

Oficialul companiei a spus că, după ce EIG va face plângere împotriva ASF, ASF are două opțiuni, fie își susține propria poziție, caz în care pierderile suferite vor fi de 1 miliard de euro, dat fiind și daunele pe care FGA le va plăti, fie ASF va solicita instanței retragerea deciziei și va restitui licența Euroins, caz în care EIG Re nu va mai avea nicio pretenția, iar contribuabilii români nu vor mai suferi nicio pierdere.

Assen Hristov a spus că pierderea totală pentru contribuabilul român este de circa 1 miliarde de euro, din care FGA – pierderi de 400 milioane de euro, daunele cerute în instanță de 500 de milioane de euro, plus apariția unei crize pe piața asigurărilor care va duce implicit la creșterea tarifelor percepute pe piața asigurărilor și la creșterea prețului de reasigurare.

Șeful Eurohold a precizat că Euroins și-a achitat toate datoriile către statul român și că la data ridicării licenței compania avea suficiente lichidități și creanțe de recuperat pentreu a supraviețui.

„Euroins și-a achitat toate datoriile către statul român”, a spus el.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite