Elveția: Închisoare dacă ai prea cald în casă. Ce reguli prevede proiectul de lege
0Elveția propune pedeapsa cu închisoarea pentru cei care încalcă noile reguli de utilizare a gazelor, care prevăd o temperatură de numai 19 grade Celsius în locuință și o temperatură a apei calde de maximum 60 de grade.
Pe fondul unei crize energetice în plină expansiune în Europa, Elveția intenționează să pedepsească cetățenii care nu respectă noile reguli impuse pentru a reglementa utilizarea gazelor în această iarnă, potrivit presei internaționale, citate de Financial Intelligence.
Persoanele care încalcă noile reglementări ar putea risca amenzi sau chiar închisoare de până la trei ani, potrivit unui articol al cotidianului elvețian Blick.
Conform noilor reguli ale Elveției, temperaturile din clădirile cu sisteme de încălzire pe gaz pot fi crescute la maximum 19 grade Celsius (66,2 grade Fahrenheit), iar apa poate fi încălzită până la 60 de grade Celsius (140 grade Fahrenheit).
Radiatoarele sunt interzise, în timp ce saunele și piscinele trebuie să rămână reci.
Toate acestea fac parte din măsurile prevăzute în Legea federală privind aprovizionarea economică națională, la care Departamentul Federal de Afaceri Economice (DEAE) se referă în mod explicit într-un document oficial, se arată în raport.
Markus Sporndli, un purtător de cuvânt al Departamentului Federal de Finanțe, a declarat pentru Blick că valoarea zilnică a amenzilor ar putea fi de cel puțin 30 de franci elvețieni (30 de dolari) și de maximum 3.000 de franci elvețieni.
Și companiile pot fi sancționate
Companiile de utilități ar putea fi, de asemenea, sancționate dacă își depășesc în mod deliberat cotele de gaz.
Articolul din presa elvețiană mai spune că guvernul se mișcă într-o „zonă gri”, cu provocări și dispute cu privire la măsurile punitive care ar putea menține instanțele ocupate.
Fredy Fassler, un ofițer superior de poliție, a cerut guvernului „să dispună doar măsuri care pot fi implementate și, mai presus de toate, controlate”, se arată în articol.
Fassler a spus că nu dorește ca poliția să meargă din ușă în ușă, cerând ca liniile directoare să fie implementate cu simțul proporției.
El a citat experiențe din pandemia de COVID-19, spunând că a existat o anumită „cultură a denunțului” în timpul acelei crize, a adăugat articolul.
Ar fi recomandabil să discutăm dacă, în loc de proceduri penale costisitoare, amenzile administrative simple ar putea fi o soluție mai bună, a spus oficialul.