Dedeman ameninţă supremaţia Kingfisher în estul Bucureştiului: planurile marilor retaileri în cartierele Pantelimon şi Balta Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dedeman a investit 16 milioane de euro în magazinul din cartierul Colentina
Dedeman a investit 16 milioane de euro în magazinul din cartierul Colentina

Dedeman, cel mai mare retailer în bricolaj din România, cu afaceri care anul trecut au depăşit pragul de 600 de milioane de euro, ameninţă „supremaţia” britanicilor de la Kingfisher în zona de Est a Capitalei, acolo unde, la începutul acestui an, aceştia au inaugurat unul dintre primele magazine Brico Depot din România.

Însă nu doar Dedeman are planuri în estul oraşului. Iată cine sunt retailerii care vor să deschidă noi magazine de bricolaj în cartierele Pantelimon şi Balta Albă.

Dedeman plănuieşte două magazine în zona de Est

Cu o reţea care numără în prezent 40 de magazine, Dedeman, firma patronată de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, are în plan să mai deschidă încă două magazine în zona de Est a oraşului, în cartierul Balta Albă şi în Pantelimon.

Cea mai recentă informaţie scoate în evidenţă faptul că Dedeman a cumpărat un teren de 3 hectare (30.000 mp) deţinut de familia Prigoană în apropierea centrului comercial Esplanada, în care se regăsesc magazine mari precum Cora Pantelimon, Mobexpert, Domo, dar şi Brico Depot, pariul britanicilor de la Kingfisher, şi totodată unul dintre cele mai vechi magazine specializate în bricolaj din România, pe vremea când purtau sigla francezilor de la Bricostore.

Astfel, fraţii Pavăl ar fi achiziţionat, în schimbul a 6 milioane de euro, un teren de 30.000 de metri pătraţi situat în apropierea Brico Depot Pantelimon, marcând în acest fel primul pas spre a-şi atinge obiectivul de a acoperi toate zonele importante din Capitală.

Un magazin Dedeman în zona Theodor Pallady

Pe lângă magazinul din zona Pantelimon, Dedeman a mai cumpărat în a doua parte a acestui an un teren situat în vecinătatea fostului spaţiu comercial OBI din zona Theodor Pallady. Potrivit unor informaţii apărute în piaţă, Dedeman ar fi plătit peste 8 milioane de euro pentru mai bine de 40.000 de metri pătraţi de teren, spaţiu pe care compania băcăuană va deschide în primăvara anului viitor al patrulea magazin de bricolaj din Capitală. Zona vizată de catre retailer ar fi Chimopar, cunoscută şi ca zona industrială Policolor, aflată între staţiile de metrou Anghel Saligny şi Nicolae Teclu.

Citeşte pe wall-street.ro mai multe despre apetitul retailerilor pentru zona de est a Capitalei

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite